12 September 2019

PENGALAMAN SEORANG PELABUR BARU

No photo description available.

PERJALANAN SEORANG PELABUR NEWBIE

PELABUR BEGINNER
Belajar ilmu asas perniagaan dan pelaburan sambil akaun CDS dan Trading di Broker saham hanya dengan yuran RM10.00
Belajar bagaimana perniagaan terbentuk dari Enterprise menjadi Sdn Bhd dan kemudiannya disenarai dan didagangkan di Bursa Malaysia.
Belajar mengenai produk yang didagangkan di Bursa Malaysia serta undang-undang asasnya baik dari segi kos, etika, settlement dsbnya.
Belajar asas analisis SA, FA, TA dll dan strategi pelaburan saham yang berpotensi.

PELABUR INTERMEDIATE
Belajar asas pemilihan saham yang berpotensi berdasarkan gabungan analisis yang kuat.
Belajar asas Analisa Teknikal untuk tujuan timing.
Belajar bagaimana untuk membeli dan menjual saham melalui platform online.

Masukkan modal saham dan mula melabur saham.

Mula belajar dari kesilapan.

PELABUR ADVANCE

Belajar Advance FA sekiranya perlu

Belajar Advance TA
Belajar Software Screener
Sentiasa belajar dan perkukuhkan ilmu pelaburan.

Janganlah baru level beginner nak belajar software screener pulak!

Janganlah zero tapi pergi PC! Kalau Zero pergi seminar FZTH.
Janganlah tak ada asas TA masuk PC TA Advance pulak.
Faham tak nie?

FY Al Haj

PS - Nak short cut? Belajar dengan Team FY. Pi seminar FZTH dulu... Walaupun dah ada basic belajar kat tempat lain!

JADUAL TERKINI FY

KELAS LIVE TRADING PERSONAL COACHING

KELAS LIVE TRADING PC diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang pada hari bekerja.

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat dan tarikh yang bersesuaian dengan anda.

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

2 hari seminar yang mana anda akan belajar semua sekali berkenaan pelaburan di Bursa Malaysia jadi tak perlu ke kelas dan seminar tambahan lagi.
Seminar FZTH seterusnya :

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO (FZTH)
*OKTOBER*


*FZTH BANGI*

TARIKH : 26 & 27 OKTOBER 2019
di DEWAN DATO MOHD FADZILAH KAMSAH (DIFKA)
SEKSYEN 7, BANGI


MASA : 9 pagi - 6 ptg
Yuran masih RM1490 untuk seminar lengkap 2 hari.

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk tujuan pendaftaran.

Atau hubungi kami via Wasap!

PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.
Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.


Menggabungkan 3 segmen

⁃ Basic - Seminar Basic Super Investors
⁃ Intermediate - Woksyop Technical Analysis
⁃ Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.
Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.


Anda juga akan mendapat ;

secara percuma

⁃ Kit program

⁃ Khidmat nasihat FY seumur hidup
⁃ Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
⁃ Tip tip pelaburan saham
⁃ Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
⁃ 3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Deposit yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS
*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi? Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Sekian dulu buat kali ini.

Ikhlas,

FY Al Haj
016 6667430
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker / Subject Matter Expert
Smart Invest Roadshow anjuran Securities Commission

FY menjalankan seminar saham From Zero To Hero hampir setiap bulan di Dewan DIFKA , Seksyen 7, Bangi hampir setiap bulan. Seminar yang FY jalankan ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia. Jadi kalau anda berminat untuk menyertainya anda cuma perlu WhatsApp Hajah Azila di talian 016 664 1755

PERKHIDMATAN KAMI

Buka Akaun CDS, CDS Islamik dan Trading
Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat FY di Kenanga Investment Bank Berhad, Tkt 2, the Curve, Mutiara Damansara atau melakukannya melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no HP ke talian 011 2139 5718 untuk kami hantarkan borang CDS melalui pos.

Khidmat Nasihat Pelaburan Saham
Remisier dan dealer dalam team FY sentiasa berada di pejabat setiap hari bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

Masuk Group Saham FY di WhatsApp

Atau anda juga boleh masuk ke dalam group saham FY di WhatsApp dengan menghubungi FY terus di talian 016 666 7430. Di sini pelbagai pengisian pelaburan saham serta tips saham akan diberikan setiap hari.

Personal Coaching Pelaburan Saham
Personal Coaching live trading bersama FY, kelas FY dibuka pada waktu bekerja berdasarkan permintaan di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan. Inilah satu-satunya kelas personal coaching saham yang dibuka pada waktu bekerja di negara ini.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;



HARI BEKERJA
Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

di Pejabat kami ;
Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve
Mutiara Damansara (Berdekatan IKEA)
Petaling Jaya

Kesesuaian


Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
berpengalaman tapi masih blur, yang masih rugi melabur saham di Bursa Malaysia.

Lunch disediakan.

Yuran RM900.00 seorang untuk kelas sehari.
Peserta juga akan dimasukkan dalam group saham eksklusif bersama FY secara percuma.

Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelaburyang bijak dan berhemah.


Group Ekslusif FY di WhatsApp

Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

Seminar Saham From Zero to Hero

Merupakan seminar pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia. Seminar yang diktiraf Bursa Malaysia.







Ebook Investlah Percuma
Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma dengan melayari www.faizalyusup.my


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.



Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.


HUBUNGI TEAM FY ;


Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
Hubungi : Cik Anna - 011 2139 5718


Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 016 664 1755
Emel : azilasmile@yahoo.com


Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com


Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Personal Coaching


' style='padding: 0; border: none;'/>

KELAS SAHAM TERBAIK DI MALAYSIA

Image may contain: 1 person, sitting and indoor

KENAPA PELABUR MESTI SERTAI KELAS PERSONAL COACHING FY?

Bagi yang bertanyakan soalan ini, begini jawapannya.
Kelas Live Trading Personal Coaching bakal ;
⁃ Meningkatkan keyakinan anda melabur dalam pasaran terbuka.
⁃ Menyiapkan anda menjadi seorang Trader yang hebat !
⁃ Menjadikan anda celik dan kenal akan saham-saham yang berpotensi dan yang boleh naik.
⁃ Mengelakkan anda terperangkap dengan saham cap ayam dan saham spekulasi.
⁃ Membolehkan ada mengenali risiko pelaburan dan seterusnya menguruskan risiko tersebut dalam setiap tindakan pelaburan yang anda ambil.
⁃ Memberikan pengisian yang menyeluruh dari semua segi pelaburan saham yang tersenarai di Bursa Malaysia.
⁃ Menggunakan strategi pemilihan saham IMANTAP yang dicipta FY, strategi rahsia yang tidak diajar dalam mana-mana seminar di negara ini. Strategi yang mudah diaplikasikan oleh mana mana pelabur sekalipun.
⁃ Mosaic theory dalam IMANTAP bakal mengukuhkan keyakinan anda melabur.
⁃ Teknik Perbandingan saham yang terbaik untuk dibuat pelaburan.
⁃ Teknik menembak tepat dan cepat menggunakan analisis TA yang mudah dan berkesan.
⁃ Menggunakan platform Kentrade yang canggih dan penuh dengan maklumat.

Kalau sifu lain menggunakan kaedah Analisa Teknikal atau Fundamental untuk menyampaikan ilmu saham tapi FY menggunakan kaedah Rational Analisis yang menggabungkan Analisa Fundamental, Financial, Qualitative, Insider, Quantitative bagi tujuan memilih saham yang berpotensi juga Technical Analysis serta Software Algoritm bagi tujuan mencari signal jual dan beli saham bagi mengaut keuntungan.

Dijalankan dalam group yang kecil.
Interaksi secara langsung.
Dalam bilik seminar yang selesa.

Anda datang buta saham...
Anda balik celik dan terbuka hati dan minda...

Percayalah! Kalau tak takkan semua yang pernah hadir bagi 10 bintang malah lebih lagi?
Tak caya jugak?
Tanyalah peserta yang pernah datang! Banyak testimoni ada dipaparkan di youtube. Cari jer Faizal Yusup.

Sekian

FY bukan along
FY cuma nak tolonggg...

FY Al Haj
0166667430
www.faizalyusup.net
greng70@yahoo.com
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Speaker bertauliah Suruhanjaya Sekuriti
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Seminar Saham FZTH diiktiraf Bursa Malaysia

KELAS LIVE TRADING PC diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang pada hari bekerja. Makanan tengahari disediakan.

Kalau anda masih rugi melabur saham,
Kalau anda masih blur berdagang dalam Bursa Malaysia,
Kalau anda ingin menjana pendapatan dari rumah jemputlah datang. FY akan kongsikan rahsianya!

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda!

Atau 

hubungi kami di Wasap untuk produk atau perkhidmatan yang lain...

' style='padding: 0; border: none;'/>