29 April 2015

PROSES MUDAH MENJADI INVESTOR YANG BERHEMAH DAN TRADER YANG BIJAK

Assalamualaikum...

Cerita bergambar - Bagaimana seorang Investor yang berhemah dan Trader yang bijak dilahirkan atau perjalanan seorang pelabur zero menjadi pelabur hero!

Langkah 1 - Datang ke Seminar Saham Super Investor dimana tinjauan akan peluang-peluang dan rahsia menjana keuntungan dalam pelaburan saham akan dihuraikan. Pelaburan dalam IPO Awam, IPO di MITI, Analisa Asas, Analisa Kewangan dan Analisa Teknikal akan dibentangkan. Disamping itu strategi-strategi pelaburan dalam pasaran terbuka di Bursa Malaysia juga akan diperjelaskan.
Pembukaan akaun CDS, Akaun Trading, Akaun Online dan Akaun Global akan diberikan secara percuma. Produk-produk yang ada dalam Bursa Malaysia, Kategori Saham dan Pelabur akan diberi pencerahan. Cara jual beli saham baik mengunakan khidmat Remisier mahupun secara online juga akan dihuraikan dengan teliti dan lengkap.
Inilah antara ribuan peserta yang telah hadir dari jauh dan dekat mengambil langkah pertama memasuki gerbang pelaburan saham di Bursa Malaysia.
Langkah 2 - Peserta seterusnya perlu melangkah ke Woksyop Analisa Teknikal iaitu pembelajaran menganalisa pergerakan harga saham bagi mendapatkan signal Buy atau Sell pada masa yang tepat. Huraian mengenai indikator-indikator pasaran, Trend Pasaran, Psikologi pelabur, Asset Allocation, Risk Reward Ratio dan banyak lagi akan dijelaskan. 
Langkah 3 - Pelabur seterusnya perlu melangkah ke Sesi Personal Coaching. Ia adalah langkah terakhir sebelum pelabur terjun dalam pasaran saham. Terjun dengan mata yang terbuka dan dengan ilmu penuh di dada penuh keyakinan. Di sini kaedah pemilihan Stok IMANTAP akan diutarakan. Kaedah pemilihan ini akan menapis saham-saham yang berpotensi dan bakal menguntungkan juga berkongsi tentang kaedah mengelakkan kerugian. 

Dalam sesi Personal Coaching itu juga perihal TIMING untuk membeli dan menjual saham baik pada Support atau Resistance, perbandingan antara satu satu kategori saham daripada yang lain akan disampaikan.
Seterusnya sesi-sesi ulangkaji dan menajamkan transaksi pelaburan anda serta khidmat nasihat yang berterusan akan dijalankan sehingga anda menjadi pelabur yang bijak, boleh berdikari dan berjaya menjana keuntungan dalam pasaran saham Bursa Malaysia. Bantuan khidmat nasihat ini juga dijalankan dalam Facebook juga WhatsApp saban hari.

Begitulah langkah-langkah dari permulaan perjalanan anda untuk menjadi pelabur yang berjaya di Bursa Malaysia ini. Jadi, jangan tunggu lagi, jangan paku punggung anda di atas kerusi. Jangan jadi silent reader bertahun-tahun dalam blog FY ini. Ingatlah tindakan anda hari ini mungkin akan mengubah kehidupan anda di masa depan. Bertindaklah sekarang! Mulakan langkah pertama dengan menghadiri Seminar Saham Super Investor yang akan diadakan pada hari Sabtu 30 Mei di Bangunan Lembaga Getah Asli, Kuala Lumpur, bersebelahan KLCC.

Sekian dulu.

FY
0166667430
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker
Investsmart anjuran Suruhanjaya Sekuriti.

Layari website FY yang terbaru http://faizalyusup.my dan dapatkan ebook Investlah karya FY setebal 134 mukasurat di sana. Apa tunggu lagi?

' style='padding: 0; border: none;'/>

TARGET PRICE IPO MALAKOFF

Assalamualaikum...

Kisah terkini yang pelabur saham perlu tahu -

IPO Xin Hwa di MITI sudah ditutup permohonannya pada 24 April.
IPO Awam Malakoff telah ditutup permohonannya jam 5 petang 29 April.
Harga tawarannya ialah RM1.80. Harga sasarannya pula adalah antara RM1.90 yang diberikan oleh Affin Hwang Research House sehingga setinggi RM2.40 yang diberikan oleh UOB. Malakoff akan disenaraikan pada 15 Mei 2015 ini.
IPO di Sunway Construction di MITI akan ditutup permohonan secara online jam 12 tengahari ini dan dokumen pemohonan pula perlu dihantar sebelum jam 12 tengahari besok.
Dijangka disenaraikan Julai nanti.

Sekian dulu,

Jemput ke website FY yang terkini di http://faizalyusup.my dan dapatkan ebook Investlah karya FY yang boleh didownload di sana secara PERCUMA.



FY
0166667430
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker
Investsmart anjuran SC
www.faizalyusup.net

' style='padding: 0; border: none;'/>

21 April 2015

MEMOHON SAHAM IPO MALAKOFF

Assalamualaikum...

Prospektus IPO Malakoff yang bakal disenaraikan di Bursa Malaysia pada 15 Mei 2015 ini telahpun diterbitkan pada hari Jumaat yang lepas. 



Sebenarnya anda boleh memohon saham ini dengan pelbagai cara dan kaedah.

Antara tempat dimana ia diperuntukkan ialah dan antara kaedah untuk mendapatkannya ialah ;

  • Private Placement
  • Book Building
  • Pink Form
  • MITI
  • ATM
  • White Form
  • Online Banking

Apa itu akaun CDS?

Sempat tak nak buka akaun CDS ntuk membeli saham Malakoff ini?

Bagaimana cara untuk memohonnya?

Kenapa akaun CDS Nominee tidak boleh digunakan untuk memohon?

Adakah saham Malakoff ini Syariah?

Apakah Fair Value untuk saham Malakoff ini?

Boleh untung ke beli saham Malakoff ni sedangkan mereka akan menggunakan dana IPO ini untuk membayar hutang?

Begitu banyak soalan dan nak tahu apa jawapannya?

Jemputlah datang ke Seminar Saham Super Investor bersama FY yang akan diadakan pada hari Sabtu 25 April 2015 di Bangunan Lembaga Getah Asli, Kuala Lumpur. Semua persoalan itu akan FY jawab nanti. InsyaAllah.




Sekian dulu...

FY
0166667430

' style='padding: 0; border: none;'/>

08 April 2015

CATATAN FY MENGENAI IPO MALAKOFF

Assalamualaikum...


Ramai juga yang bertanya FY tentang IPO MALAKOFF akan potensi saham ini memandangkan ramai yang mendapat saham ini dari pihak MITI. Untuk pengetahuan anda sebanyak 550 juta saham Malakoff ini diperuntukan di MITI khas buat Bumiputera pada harga tawaran RM1.80.

Sebanyak 1.52 Billion saham diterbitkan dan sebanyak 84% diperuntukkan kepada pihak institusi. Ia bakal menjadi salah sebuah IPP yang terbesar di Asia Tenggara. Setakat ini peruntukkan kepada 9 Cornerstone telahpun dijalankan. Tabung Haji, CIMB Pricipal Asset, Great Eastern dan beberapa lagi Syarikat Asset Management adalah antara mereka yang telah menerima tawaran.

Prospektusnya akan keluar pada 17 April ini dan pelabur yang mendapat saham ini di MITI perlu membayar sebelum 20 April ini dan ia dijangka disenaraikan pada pertengahan bulan Mei nanti.

FY suka kaunter ni Malakoff ini kerana ia adalah kaunter Energy Generation. Energy adalah keperluan bagi mana-mana negara di dunia ini dan ia tak pernah cukup disebabkan peningkatan populasi dunia. Kalau ia kaunter Minyak ia mungkin tidak meyakinkan daam persekitaran ketidaktentuan harga minyak dewasa ini. Pun begitu kita dapat lihat pengukuhan harga minyak, pengukuhan nilai ringgit yang membawa kepada pengukuhan nilai Bursa Malaysia kebelakangan ini dengan kembalinya Foreign Investors yang membeli saham-saham mewah.

Independant Power Producers adalah syarikat yang penting bagi keselamatan negara. Kedudukannya selalunya tersorok di dalam hutan dan jauh dari kediaman kerana mereka inilah yang akan menjadi sasaran musuh kalau negara ini diserang. Oleh yang demikian, syarikat ini akan pastinya dipelihara kerajaan dan kepentingannya akan sentiasa di jaga. 

Kemudian semenjak awal tahun ini tiada saham IPO yang desenaraikan jadi kebanyakan Institusi tenpatan punya modal terkumpul yang banyak tetapi tak punya ruang dan peluang untuk melabur. Jadi FY pasti saham Malakoff ini bakal menjadi sasaran mereka.

Oleh itu janganlah risau kerana FY yakin saham ini akan menguntungkan mereka yang memilikinya.

Nukilan FY,

FY
0166667430

FY will be in Ipoh this Saturday as a speaker for InvestSmart Roadshow organized by SC. It is a free stock investment seminar. Do join FY! 

Super Investors Seminar will be held on Saturday 25th April in Bangunan Lembaga Getah Asli, Kuala Lumpur. Register at www.seminarsaham.com.my

Feel free to drop by at my new website and get a free ebook there - http://faizalyusup.my



' style='padding: 0; border: none;'/>

IPO BIO ALPHA HOLDINGS BERHAD

BIOALPHA HOLDINGS BERHAD IPO

Timetable for IPO

Opening of application 26/03/2015
Closing of application 02/04/2015
Balloting of applications 06/04/2015
Allotment of IPO shares to successful applicants 13/04/2015

Tentative listing date Tuesday 14/04/2015

IPO Offer Price RM0.20
  • 20 MILLION TO PUBLIC
  • 80 MILLION VIA PRIVATE PLACEMENT
* THERE IS NO ALLOCATION TO MITI

Kenanga Research gave RM0.24 as the target price.


Jupiter gave a subscribe call with a target price of RM0.25,


While Maybank gave RM0.25 as its' Fair Value.



For your information, Ministry of Finance is one of the substantial shareholders in this company. With the current market condition where there is a lot of interest in the small penny stocks, FY believe that BIO ALPHA will do fine upon listing. 

All the best!

FY
0166667430

FY will be in Ipoh this Saturday as a speaker for InvestSmart Roadshow organized by SC. It is a free stock investment seminar. Do join FY! 

Super Investors Seminar will be held on Saturday 25th April in Bangunan Lembaga Getah Asli, Kuala Lumpur. Register at www.seminarsaham.com.my

Feel free to drop by at my new website and get a free ebook there - http://faizalyusup.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

07 April 2015

MARKET CRASH 1993, 2003?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Malam ini FY meninjau-ninjau dalam FB, blog dan website pelaburan saham untuk membaca dan mencari ilmu-ilmu baru yang mungkin boleh menambah pengetahuan FY dan menjadikan FY lebih baik lagi.

Namun FY tertarik melihat sebuah website bertemakan saham yang mengatakan betapa mudahnya melabur saham, boleh menjana keuntungan dengan mudah, boleh guna duit untung saham untuk melancong, boleh melabur tanpa modal, boleh buat duit tiap hari, boleh menjana keuntungan ratusan malah ribuan percent dalam masa yang singkat dan pelbagai lagi manisan pada FY dengan satu tujuan. Untuk memperdaya para newbie datang ke seminar saham anjuran mereka.

Seminar pula bermula dengan percuma atau dengan bayaran yang sedikit untuk mengumpan anda datang, tapi kemudiannya teknik upsale digunakan untuk menarik minat peserta untuk memasuki seminar-seminar yang kononnya lebih advance dengan yuran beribu-ribu ringgit. Di penghujung cerita selepas melaburkan duit beribu ringgit demi mencari ilmu teknik saham yang mudah untuk menjana keuntungan di Bursa Malaysia namun ia tidak ditemui. Kerugianlah yang bakal datang membelenggu.

Adoiyai...

Di sini FY tak mahu bagi saranan atau nasihat. Pandai-pandailah anda memilih. Allah Taala mengurniakan manusia akal fikiran untuk memilih jadi buatlah pilihan yang baik. Cuba buat search di Google “melabur saham di Bursa Malaysia” atau “seminar saham”, agak-agak website mana yang akan berada di tempat yang teratas? Persoalannya kenapa website tu berada di atas kalau bukan Allah Taala yang meletakkannya di sana? Maka tidaklah sesuatu itu terjadi dengan sebab yang sia-sia.

FY telah melihat ramai yang datang dan pergi dalam pasaran saham ini. Boleh dikatakan 95% akan mengalah bila kerugian demi kerugian membelenggu mereka. Di awal pembabitan terasa begitu bangga dan hebat dengan kepercayaan kekayaan akan menjadi milik mereka tak berapa lama lagi tetapi masa akan menjadi penentu. Dan percayalah InsyaAllah ketika anda masuk dan keluar dari pasaran saham ini, FY akan masih berada di sini. Nak tahu sebabnya? Kerana FY dah masak dengannya dan tahu akan selok beloknya. Sudah lebih 18 tahun perhubungan FY dengan Bursa Malaysia ini terjalin. FY dan kenal kerenahnya.

Kemudian FY meninjau-ninjau pula di FB. Maka ternampak pulak satu kenyataan mengatakan pasaran saham crash pada tahun 1993 dan 2003-2004 yang dipaparkan oleh seseorang yang bukan dari dalam industri tetapi agak berpengaruh dalam kumpulannya. Alamak! Janganlah bagi fakta yang tak betul yang boleh mempengaruhi para pelabur di luar sana.

Bak kata orang tua-tua masuk kandang kambing mengembik, ini masuk kandang harimau mengembik, jadi mangsalah nanti. Namun inilah terjadi dewasa ini. Begitu ramai yang bukan orang dalam industri dengan pengalaman setahun jagung menjual seminar, kursus, woksyop, dvd, ebook saham bagi mencari rezeki. Tak! FY tak marah tapi sampaikanlah ilmu yang baik, yang benar dengan harga yang tidak berpatutan.

Sebagai Naib Presiden Remisier Bumiputera FY rasa bertanggungjawab untuk memastikan ekologi pelaburan saham ini jauh dari manipulasi dan tipudaya segelintir golongan-golongan yang tidak bertanggung jawab dan tamak. Kita mahukan persekitaran yang bersih dan kondusif dengan persaingan yang sihat hanya untuk satu tujuan yang sama iaitu untuk membangunkan ekonomi ummah dan bukan untuk menguncupkannya.

Harap sesiapa yang dijodohkan denan artikel FY kali ini akan dapat berfikir mengenainya dan mendapat kefahaman darinya. InsyaAllah.

Sekian dulu.

FY


*Dapatkan Ebook percuma hasil karya FY di http://faizalyusup.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

06 April 2015

FREE STOCK INVESTMENT SEMINAR WITH FAIZAL YUSUP IN IPOH, PERAK

Dear Sir/Madam

INVITATION TO PARTICIPATE IN THE INVESTSMART ROADSHOW SERIES: STOCK MARKET AND UNIT TRUST SEMINAR FOR RETAIL INVESTORS

The Securities Industry Development Corporation (SIDC) is the training and development arm of the Securities Commission Malaysia (SC) and the leading capital markets education, training and information resource provider in ASEAN.

For your information, the SC recently launched the InvestSmart initiative on June 19, 2014. It is an initiative to empower investors and make them capable of making intelligent and informed investment decisions. For retail investors, the “InvestSmart Roadshow Series" is one of the programmes under this initiative. This seminar aims to develop interest and increase investor sophistication in stock market and unit trust investing.

The details of the seminar(s) are as follows:

Title
:
STOCK MARKET INVESTING FOR THE FIRST TIME INVESTOR
Category
:
Stock Market Seminar
Level
:
Beginner/ Refresher
Speaker
:
Faizal Yusup
Date
:
11 April 2015 (Saturday)
Location
:
Tower Regency Hotel, Ipoh Perak 
Time
:
9.00 am to 1.00 pm




By the end of this seminar, participants will be able to identify the fundamentals of investing such as:

· identify the Capital Market products available in Malaysia;
· define the key principles of investing in Bursa Malaysia;
· apply fundamental skills to invest in new IPO’s in the primary market;
· apply various investment strategies in the secondary market;
· explain about various investment products in Bursa Malaysia; and
· build their own equity investment portfolio.

For your information, this seminar is FREE and refreshments will be provided. This seminar will be conducted in English and is targeted at potential and existing unit trust/ PRS/ stock market investors. The participants will also receive a certificate of participation and a souvenir.

Therefore, we seek your kind cooperation in registering and/ or nominating participants for this seminar. The seminar is limited to the first 100 participants only. To confirm your participation, please complete and submit the registration form attached and email it to farithM@sidc.com.my. You may also register via our online application form at www.investsmartsc.my. Please take note that the closing date for registration is Friday, 3 April 2015.

For further information, please contact Mohamed Farith Mohamed Jamal at 03-6204 8471 or Zulkarnain Zulkifli at 03-6204 8575.


Thank you and best regards.

' style='padding: 0; border: none;'/>

02 April 2015

ANALISA PRESTASI PELABURAN SAHAM IPO 2013 / 2014

Assalamualaikum.

Di bawah ini FY sertakan analisa saham-saham IPO yang disenaraikan di Bursa Malaysia pada tahun 2013/2014 dan kesimpulannya lebih 90% dari saham-saham yang disenaraikan itu menguntungkan dengan andaian ia dijual pada hari pertama penyenaraiannya. Jadi bolehlah disimpulkan yang sejak beberapa tahu kebelakangan ini, pelaburan IPO adalah satu pelaburan yang berisiko rendah, selamat dan menguntungkan. Keuntungan yang dijana boleh mencecah lebih dari 200% dalam masa sebulan! Itulah faktanya! Hebat! Memang hebat!

Oh Ya! Saham IPO BIO ALPHA yang akan disenaraikan di papan ACE Bursa Malaysia pada 14 April ini masih dibuka permohonannya sehingga jam 5 petang besok 2 April 2015. Jangan lepaskan peluang untuk menjadi pelabur di Bursa Malaysia!


Ingin tahu bagaimana untuk melabur dalam IPO-IPO yang akan datang di tahun 2015 ini? Jemputlah datang ke Seminar Saham Super Investor bersama FY pada 25 April ini. FY akan kongsikan rahsia-rahsianya. Layari www.seminarsaham.com.my untuk tujuan pendaftaran.


Apalah sangat yuran RM490 itu kalau dibandingkan dengan keuntungan yang bakal anda terima nanti bila punya ilmu pelaburan saham IPO ini.

Sekian dulu,

016 6667430

PS - Jangan lupa layari website terbaru FY yer di http://faizalyusup.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

01 April 2015

BERITA SAHAM TERKINI DI BURSA MALAYSIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Oleh sebab kesempatan masa maka FY cuma dapat update beberapa perkara sahaja di sini ;

  • GST bermula hari ini 1 April 2015. Brokerage dan Clearing Fees dalam transaksi saham juga akan dikenakan GST mulai hari ini.
  • IPO Qualitas ditangguhkan penyenaraiannya hingga diberitahu kelak. Kepada pelabur yang sudah mendapatkannya di MITI dan membuat pembayaran maka pihak Bank Penasihat akan memulangkan kembali duit anda. 
  • IPO Bio Alpha yang berharga 20 sen telah dibuka permohonannya. Pelabur boleh memohonnya dengan menggunakan kaedah Online Banking, ATM mahupun dengan mengisi borang tetapi FY menyarankan penggunaan kaedah Online Banking kerana ia lebih baik dan berkesan. Kenanga Research memberikan Harga Sasaran sebanyak 24 sen untuk kaunter ini. Permohonannya akan ditutup pada jam 5 petang 2 April 2015. Mohonlah. InsyaAllah ada keuntungan dari pelaburan Bio Alpha ini memandangkan banyak juga sahamnya dipegang oleh pihak Kementerian Kewangan. Ia akan disenaraikan pada 14 April 2015.
  • MCT Berhad yang dalam usaha pengambilalihan GWPlastic telah menetapkan harga new placement shares pada harga RM1.28 dangan sasaran menjana modal sebanyak RM384 million.
  • Malakoff dijangka disenaraikan Mei nanti. Permohonan di MITI telah ditutup dan keputusannya dijangka keluar tak lama lagi. Hubungi FY sekiranya anda berminat untuk membeli saham ini dengan blok minima RM250K.
  • Kursus Analisa Teknikal akan diadakan pada hari Sabtu 4 April 2015 ini di Shah Alam. Hubungi Zuhri Zain 012 6290407 untuk tujuan pendaftaran.

  • Seminar Super Investor FY akan diadakan pada hari Sabtu 25 April 2015 di Bangunan Lembaga Getah Asli, Kuala Lumpur. Layari www.seminarsaham.com.my untuk tujuan pendaftaran. Pihak kami juga dalam usaha untuk mengadakan seminar Super Investor ini di Kota Kinabalu, Sabah Jun nanti. InsyaAllah.

  • Seminar saham PERCUMA anjuran SIDC anak syarikat Suruhanjaya Sekuriti dimana FY menjadi speakernya akan diadakan pada hari Sabtu 11 April di Tower Regency Hotel, Ipoh, Perak. Hubungi Mohamed Farith 03 62048471 atau Zulkarnain Zulkifli 03 62048575 untuk keterangan lanjut. Anda juga boleh memuat turun modul seminar FY itu di laman web www.investsmartsc.com.my
  • Personal Coaching Saham bersama FY diadakan setiap hari Selasa, Rabu dan Khamis di pejabat FY di Petaling Jaya. Kepada yang masih mengalami kerugian melabur jemputlah datang. Yurannya ialah RM900 untuk sesi sehari. Buat temujanji anda dengan Dealer FY, En Ramzi di talian 0173730513.
  • Website terbaru FY http://faizalyusup.my sudahpun siap. Anda boleh melayarinya untuk mendapatkan input saham dengan cara yang lebih tersusun dan santai. Ebook saham percuma juga boleh anda muat turun dari laman tersebut.

Sekian dulu buat kali ini.

Ikhlas,

FY
016 6667430
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker
Smart Invest Roadshow anjuran Securities Commission

PS – Seminar Saham Super Investors yang seterusnya akan diadakan di Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam pada hari Sabtu 26 Mac 2016 ini. Keterangan lanjut di www.seminarsaham.com.my

PSS – InsyaAllah FY akan ke menjalankan seminar lengkap basic dan advance di Kota Bahru, Kota Kinabalu, Johor Bahru dan Pulau Pinang dalam tahun 2016 ini supaya pelabur di luar sana tak perlu datang belajar personal coaching bersama FY di Kuala Lumpur.

PERKHIDMATAN KAMI

Buka Akaun CDS, CDS Islamic dan Trading
Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat atau melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no hp ke talian 019 3346570 untuk urusan melalui pos.

Khidmat Nasihat Pelaburan Saham
Remisier dan dealer dalam team FY sentiasa berada di pejabat setiap hari bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

Personal Coaching Pelaburan Saham
Personal Coaching live bersama FY, kelas FY dibuka SETIAP HARI waktu bekerja di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan. Inilah satu-satunya kelas personal coaching saham yang dibuka setiap hari waktu bekerja di negara ini.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

Anda cuma perlu menghubungi pihak kami bagi menempah slot anda.

Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;


SETIAP HARI WAKTU BEKERJA
Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

di Pejabat kami ;
Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve
Mutiara Damansara

Untuk Semua Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
berpengalaman.
Lunch disediakan.
Yuran RM900.00 seorang untuk sesi sehari.
Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelaburyang bijak dan berhemah.

Group FY di FB dan WhatsApp

Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

Woksyop Analisa Teknikal
Seminar untuk Trader jangkamasa pendek yang ingin buat duit setiap hari di Bursa Malaysia dengan kaedah Analisa Teknikal. Meramal pergerakan harga saham dengan menganalisa carta pergerakan harga menggunakan indikator-indikator pasaran. Diadakan dari masa ke semasa. Nantikan pengumuman tarikhnya dalam blog ini.


Seminar Saham Super Investors
Seminar basic overview pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia.

Layari www.seminarsaham.com.my untuk mendapatkan kandungan seminar mahupun keterangan lanjut.



Ebook Investlah Percuma
Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma bila anda menghubungi pihak kami.


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.



Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.


HUBUNGI TEAM FY ;

Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
Hubungi : En. Yasin Yunus - 019 3346570
Emel : yasinyunus2714@gmail.com

Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 012 2511755
Emel : azilasmile@yahoo.com

Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com

Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK PERKHIDMATAN KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Cover Letter Permohonan Saham IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Woksyop BTX - Online Trader
Personal Coaching
Seminar Saham Super Investor
Testimoni Peserta Seminar Super Investor
Seminar SuperTech Investor
Seminar SuperTrader

' style='padding: 0; border: none;'/>