30 Januari 2024

IPO TERBARU AWAM HE GROUP BERHAD

 HE GROUP BERHAD



Client FY di Kenanga happy hari ni sebab IPO Hegroup menguntungkan. Siapa nak bagi untung 58% dalam masa 2 minggu je kan! Itulah kelebihan melabur saham IPO!

Pada FY semua pelabur wajib melabur dalam saham-saham IPO kerana ia berisiko rendah tapi pulangannya tinggi.

Untuk pengetahuan sejak tahun 2017 saham IPO yang tiada peruntukan di MITI pasti akan naik pada hari penyenaraiannya…

Nak belajar semua ini?

Jemputlah sertai seminar saham FZTH yang FY jalankan…

JADUAL TERKINI SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

Berikut merupakan jadual terkini Seminar FZTH untuk bulan Februari dan Mac 2024

FZTH NILAI - FEB 2024

Tarikh :17 & 18 Feb 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi : Dewan AF Training,

               Nilai

Masa : 9.00am- 5.30pm

FZTH NILAI - MAC 2024

Tarikh : 4 & 5 Mac 2024

              (Isnin & Selasa)

Lokasi: Dewan Seminar AF Training, Nilai

 Masa : 9.00am - 5.30pm

Bagi pelabur yang zero mahupun yang dah berpengalaman yang berminat untuk mendapatkan ilmu pengetahuan yang menyeluruh mengenai pasaran Bursa Malaysia jemputlah datang.

Seminar ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia dan Kenanga Investment Bank Berhad.

Bagi yang berminat boleh hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut atau untuk tujuan pendaftaran atau daftar terus melalui link di bawah ini ;

https://seminarsaham.my/pilih-seminar/

' style='padding: 0; border: none;'/>

MAKLUMAN PEMBUKAAN IPO TERBARU DI MITI

 KEYFILED INTERNATIONAL BERHAD 


Makluman tawaran saham peruntukan khas untuk pelabur Bumiputera di MITI, Saham IPO bagi syarikat Keyfiled International Berhad.

Permohonan akan dibuka pada 29 Januari 2024 sehingga 4 Februari 2024.

Permohonan boleh dipohon di laman web MITI ;

https://sahamonline.miti.gov.my/

Sebelum membuat permohonan IPO di MITI ataupun tawaran IPO Awam anda wajib kena ada akaun CDS.

Berminat untuk membuka akaun CDS di Kenanga bersama Team FY, tekan sahaja link di bawah ini ;

https://wa.me/601111736110


' style='padding: 0; border: none;'/>

SAHAM IPO MASTER TEC GROUP BERHAD

MASTER TEC GROUP BERHAD






 

Assalamualaikum w.b.t.

MASTER TEC GROUP BERHAD (0293)

Listing Date: 29 Jan 2024

Board: ACE

Shariah: Compliant

Sector: Industrial Product & Services

Sub-sector: Industial Materials, Components & Equipments

IPO Price: RM0.39

First Day Opening Price: RM0.39

First Day Highest Price: RM0.40

First Day Closing Price:  RM0.36

Hari ini saham IPO MASTER TEC GROUP BERHAD disenaraikan di papan ACE Bursa Malaysia. MTEC merupakan IPO yang kedua disenaraikan di Bursa Malaysia pada tahun ini (tahun 2024).

Saham MTEC ditawarkan pada harga RM0.39 dan dibuka pada harga RM0.39 juga. Ia naik sehingga RM0.40 dan kemudiannya harganya jatuh dan ditutup pada harga RM0.36.

Ini menunjukkan pentingnya kajian yang mendalam dan berhati-hati dalam pemilihan IPO yang ingin dilanggan oleh pelabur.

Kita tengok pula IPO HE Group Berhad yang akan disenaraikan esok. Semoga IPO HE Group Berhad dibuka tinggi dan memberikan keuntungan kepada pelabur.

InsyaAllah.

Nak belajar melabur saham IPO dll. Jemputlah sertai seminar saham bersama FY!

JADUAL TERKINI SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

Berikut merupakan jadual terkini Seminar FZTH untuk bulan Februari dan Mac 2024

FZTH NILAI - FEB 2024

Tarikh :17 & 18 Feb 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi : Dewan AF Training,

               Nilai

Masa : 9.00am- 5.30pm

FZTH NILAI - MAC 2024

Tarikh : 4 & 5 Mac 2024

              (Isnin & Selasa)

Lokasi: Dewan Seminar AF Training, Nilai

 Masa : 9.00am - 5.30pm

Bagi pelabur yang zero mahupun yang dah berpengalaman yang berminat untuk mendapatkan ilmu pengetahuan yang menyeluruh mengenai pasaran Bursa Malaysia jemputlah datang.

Seminar ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia dan Kenanga Investment Bank Berhad.

Bagi yang berminat boleh hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut atau untuk tujuan pendaftaran atau daftar terus melalui link di bawah ini ;


https://seminarsaham.my/pilih-seminar/

' style='padding: 0; border: none;'/>

26 Januari 2024

KEPUTUSAN UNDIAN IPO AWAM AGX GROUP BERHAD

 AGX GROUP BERHAD 

IPO PRICE : RM0.35

 

Open to apply: 16 Jan 2024

Close to apply: 23 Jan 2024

 

Fair Value

Mercury ---RM0.57

CIMB --- RM0.59















Malaysian Issuing House Sdn Bhd (MIH) please to announce for application IPO AGX Group Berhad have been oversubcribed by 15.43 times.. 



Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?

wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430 atau tekan Sahaja link di bawah ini

 

http://groupsahamFY.wasap.my/​ 

Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari!

Haji Faizal Yusup
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA 
http://groupsahamFY.wasap.my/
atau

GROUP TELEGRAM FY 
https://t.me/FaizalYusup

atau 

HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 016 666 7430

KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.
Faizal Yusup @ FY Al Haj
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
016 6667 430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker InvestSmart, Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia
Pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia 
Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung
Penulis 12 buah buku
Lebih 25 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Team FY di Kenanga Investment Bank Berhad ;

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?
Hubungi En Zuhri Zain MSTA | 012 629 0407

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi En Firdaus Majid MSTA, CMT |013 422 9155 

Ingin buka platform online Kentrade untuk trading Saham?
Hubungi En Ramzie | 017 373 0513 atau En Jehanshah | 012 667 3927 

Ingin buka akaun CDS dan Trading bagi memulakan pelaburan saham secara online? Layari
https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652

atau

Hubungi En Rashid 011 1173 6110 atau Puan Ana 011 2139 5718

Baca blog dengan input saham percuma? Layari ;
www.faizalyusup.net

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 016 664 1755 atau layari 
untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? Layari 
http://groupsahamFY.wasap.my/​  

atau 
WhatsApp nama penuh anda ke no talian 016 666 7430. 
Pelbagai tip dan pengisian saham disampaikan di situ setiap hari!

FY di Media Sosial. Layari
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... 

Terima kasih.

Ikhlas,

Haji Faizal Yusup

' style='padding: 0; border: none;'/>

PANGGILAN TERAKHIR SEMINAR FROM ZERO TO HERO 27 & 28 JANUARI 2024

 SEMINAR FROM ZERO TO HERO 27 & 28 JANUARI 2024

Last Call bagi yang berminat untuk menyertai Seminar From Zero To Hero pada 27 & 28 januari 2024 di dewan Seminar AF Training Nilai, Negeri Sembilan.

 

Seminar From Zero To Hero ini diiktiraf Bursa Malaysia dan Kenanga Investment Bank Berhad.


Dianjurkan oleh AF Training SB.


Pengisiannya dua hari penuh sesuai untuk pelabur IPO, Investor mahupun Trader.

Sesuai untuk pelabur zero juga yang berpengalaman.


Modul disediakan.


Tiada Upsell.


Yuran berpatutan.


Makanan disediakan 3 kali sehari.


Lebih 10000 alumni sejak 2010.


98.7% peserta bagi 10 bintang.


Disampaikan oleh Haji Faizal Yusup pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia.

Speaker bertauliah Suruhanjaya Sekuriti

Top Performing Remisier Kenanga Inv Bank Berhad bersama

Zuhri Zain MSTA(UK), Hos Nadi Ekuiti


Antara kandungan yang ada dalam Seminar From Zero To Hero selama 2 hari Seminar ini dijalankan boleh dengar penerangan video di bawah ini 


https://youtu.be/9AQVCXPvXKU?si=yjOIzT_UChF1emFR



Berikut merupakan tarikh terkini Seminar FZTH untuk bulan Januari, Februari dan Mac 2024


FZTH NILAI - JAN 2024

Tarikh : 27 & 28 Jan 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi: Dewan Seminar 

              AF Training, Nilai

Masa : 9.00am - 5.30pm


FZTH NILAI - FEB 2024

Tarikh :17 & 18 Feb 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi : Dewan AF Training,

               Nilai

Masa : 9.00am- 5.30pm


FZTH NILAI - MAC 2024

Tarikh : 4 & 5 Mac 2024

              (Isnin & Selasa)

Lokasi: Dewan Seminar AF Training, Nilai

 Masa : 9.00am - 5.30pm


Bagi yang berminat boleh hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut atau untuk tujuan pendaftaran…

' style='padding: 0; border: none;'/>

KEPUTUSAN UNDIAN IPO WENTEL ENGINEERING HOLDINGS BERHAD

 WENTEL ENGINEERING HOLDINGS BERHAD 


IPO PRICE :RM0.26


Open to apply: 15 Jan 2024

Close to apply: 22 Jan 2024

Balloting: 24 Jan 2024

Listing date: 06 Feb 2024


Share Capital

Market cap: RM299 mil

Total Shares: 1.150 bil shares


Fair Value

Mercury --- RM0.36

Public ---RM0.32

Apex ----RM0.36

Cimb ---RM0.34



TIIH is pleased to announce that the IPO of WENTEL ENGINEERING HOLDINGS BERHAD by the Malaysian public are oversubscribed by 17.72 time

https://www.tiih.com.my/content/press_release/756_pressRelease.pdf

Nak belajar melabur saham? Ikuti -

Website Seminar From Zero To Hero

👇👇👇

https://seminarsaham.my/

Link di Youtube boleh click link di bawah ini

 👇👇👇

https://www.youtube.com/@FaizalYusup


Nak buka akaun cds di Kenanga dengan Team FY  boleh click link di bawah ini

👇👇👇

https://wa.me/601111736110


Nak join group what's app FY boleh tekan link di bawah Ini

https://groupsahamFY.wasap.my 


' style='padding: 0; border: none;'/>

MARKET HIDUP DAN BERNAFAS

 Nukilan Haji Faizal Yusup

Remisier Kenanga Inv Bank Berhad

Artikel 19




Dalam pasaran saham tak ada saham yang terus terusan naik. Atas sebab faktor permintaan dan penawaran maka ia akan naik dan turun.

Kenyataan market don't move in a straight line bermakna sesuatu saham itu pasti akan naik dan turun dan kembali naik. Itu sifatnya namun FY percaya dalam jangkamasa panjang ia tetap akan naik berkadar langsung dengan kenaikan ekonomi dunia amnya dan negara khususnya. Dahulu Dow Jones juga pernah berada di tahap 1500 mata seperti Malaysia juga namun sekarang ia berada pada tahap 38000 mata.

Sebagai trader kenalah pandai ambil peluang mengambil untung atas kenaikan dan sebagai Investor pula apa yang penting ialah to follow the trend till it bends. Asalkan trend saham masih menaik maka kita masih okay. Kalau ia dah buat reversal maka kenalah ambil profit atau cut loss.

Apapun keadaan ini merupakan petanda yang Bursa Malaysia berada dalam keadaan sihat dan Technical Correction atau Pembetulan Teknikal ini adalah perkara biasa.

Dalam hal ini bila market bullish maka semakin banyak trade yang bakal kita menang dengan keuntungan yang lebih banyak sebaliknya bila mkt bearish maka lebih banyak fail trade akan berlaku lantas menyebabkan kerugian. Harus diingat trading adalah berkenaan purata menang lebih banyak dari rugi. Jadi berusahalah untuk meningkatkan kemenangan dalam trade lebih banyak dari fail trade!

Dalam hal ini FY menekankan kepada Pemilihan Stok yang betul, stok berpotensi, stok yang Investor lain juga suka bagi mengurangkan kebarangkalian kerugian. Stok sebegini jarang jatuh teruk kerana ia punya peminat yang ramai. Stok berciri IMANTAP yang FY kongsikan dalam seminar FZTH jarang akan jatuh teruk walaupun mkt jatuh teruk.

Dalam hal timing pula, belilah saham tersebut pada harga bilamana saranan saham tersebut dibuat. Samada pada Support atau pada masa breakout. Bukan masa ia telah naik jauh. Ini kerana pelbagai faktor telah diambil kira sebelum saranan itu dibuat.

Jemputlah sertai seminar saham FZTH dan belajar mengenai pemilihan stok ini kaedah IMANTAP itu serta timing pembelian sesuatu saham itu dengan lebih berkesan.

FY Al Haj

Pemenang 6 Anugerah

Bursa Malaysia

JADUAL TERKINI SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

Berikut merupakan jadual terkini Seminar FZTH untuk bulan Januari, Februari dan Mac 2024

FZTH NILAI - JAN 2024

Tarikh : 27 & 28 Jan 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi: Dewan Seminar

              AF Training, Nilai

Masa : 9.00am - 5.30pm

FZTH NILAI - FEB 2024

Tarikh :17 & 18 Feb 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi : Dewan AF Training,

               Nilai

Masa : 9.00am- 5.30pm

FZTH NILAI - MAC 2024

Tarikh : 4 & 5 Mac 2024

              (Isnin & Selasa)

Lokasi: Dewan Seminar AF Training, Nilai

 Masa : 9.00am - 5.30pm

Bagi pelabur yang zero mahupun yang dah berpengalaman yang berminat untuk mendapatkan ilmu pengetahuan yang menyeluruh mengenai pasaran Bursa Malaysia jemputlah datang.

Seminar ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia dan Kenanga Investment Bank Berhad.

Bagi yang berminat boleh hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut atau untuk tujuan pendaftaran.

Haji Faizal Yusup
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA 
http://groupsahamFY.wasap.my/
atau

GROUP TELEGRAM FY 
https://t.me/FaizalYusup

atau 

HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 016 666 7430

KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.
Faizal Yusup @ FY Al Haj
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
016 6667 430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker InvestSmart, Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia
Pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia 
Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung
Penulis 12 buah buku
Lebih 25 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Team FY di Kenanga Investment Bank Berhad ;

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?
Hubungi En Zuhri Zain MSTA | 012 629 0407

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi En Firdaus Majid MSTA, CMT |013 422 9155 

Ingin buka platform online Kentrade untuk trading Saham?
Hubungi En Ramzie | 017 373 0513 atau En Jehanshah | 012 667 3927 

Ingin buka akaun CDS dan Trading bagi memulakan pelaburan saham secara online? Layari
https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652

atau

Hubungi En Rashid 011 1173 6110 atau Puan Ana 011 2139 5718

Baca blog dengan input saham percuma? Layari ;
www.faizalyusup.net

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 016 664 1755 atau layari 
untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? Layari 
http://groupsahamFY.wasap.my/​  

atau 
WhatsApp nama penuh anda ke no talian 016 666 7430. 
Pelbagai tip dan pengisian saham disampaikan di situ setiap hari!

FY di Media Sosial. Layari
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... 

Terima kasih.

Ikhlas,

Haji Faizal Yusup

' style='padding: 0; border: none;'/>

24 Januari 2024

KJTS GROUP BERHAD

 KJTS GROUP BERHAD 



Syarikat KJTS Group Berhad akan disenaraikan di Bursa Malaysia pada hari Jumaat (26 Januari 2024)


Stock code 0293.


All the best kepada semua pelabur yang berjaya mendapat saham IPO Ini.


IPO PRICE :RM0.27


Open to apply: 05 Jan 2024

Close to apply: 11 Jan 2024

Balloting: 16 Jan 2024

Listing date: 26 Jan 2024


Share Capital

Market cap: -

Total Shares: 668 Mil shares


FAIR VALUE 

Ta --- RM0.29

RHB ---- RM0.29

Apex ----RM0.33

Cimb --- RM0.34


Haji Faizal Yusup
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA 
http://groupsahamFY.wasap.my/
atau

GROUP TELEGRAM FY 
https://t.me/FaizalYusup

atau 

HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 016 666 7430

KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.
Faizal Yusup @ FY Al Haj
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
016 6667 430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker InvestSmart, Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia
Pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia 
Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung
Penulis 12 buah buku
Lebih 25 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Team FY di Kenanga Investment Bank Berhad ;

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?
Hubungi En Zuhri Zain MSTA | 012 629 0407

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi En Firdaus Majid MSTA, CMT |013 422 9155 

Ingin buka platform online Kentrade untuk trading Saham?
Hubungi En Ramzie | 017 373 0513 atau En Jehanshah | 012 667 3927 

Ingin buka akaun CDS dan Trading bagi memulakan pelaburan saham secara online? Layari
https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652

atau

Hubungi En Rashid 011 1173 6110 atau Puan Ana 011 2139 5718

Baca blog dengan input saham percuma? Layari ;
www.faizalyusup.net

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 016 664 1755 atau layari 
untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? Layari 
http://groupsahamFY.wasap.my/​  

atau 
WhatsApp nama penuh anda ke no talian 016 666 7430. 
Pelbagai tip dan pengisian saham disampaikan di situ setiap hari!

FY di Media Sosial. Layari
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... 

Terima kasih.

Ikhlas,

Haji Faizal Yusup

' style='padding: 0; border: none;'/>

SENARAI KAUNTER MASS SELLING

 


Senarai kaunter yang kena mass selling tempohari. Syukur kalau kaunter-kaunter ini tiada dalam portfolio anda. Mengelakkan kerugian merupakan satu keuntungan juga sebenarnya…

Nak belajar melabur dengan bijak dan memilih saham yang berpotensi dan bukan saham yang ada dalam senarai ini?

Bagaimana nak mengenalinya?

Apakah analisis yang perlu digunapakai?

Semua persoalan ini ada jawapannya dalam Seminar From Zero To Hero yang FY jalankan.

Jom join kalau anda serius nak melabur saham bagi mendapatkan ilmu untuk mengelak kerugian seperti ini…

Layari www.seminarsaham.my


Berikut merupakan tarikh terkini Seminar FZTH untuk bulan Januari, Februari dan Mac 2024

FZTH NILAI - JAN 2024

Tarikh : 27 & 28 Jan 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi: Dewan Seminar

              AF Training, Nilai

Masa : 9.00am - 5.30pm


FZTH NILAI - FEB 2024

Tarikh :17 & 18 Feb 2024

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi : Dewan AF Training,

               Nilai

Masa : 9.00am- 5.30pm


FZTH NILAI - MAC 2024

Tarikh : 4 & 5 Mac 2024

              (Isnin & Selasa)

Lokasi: Dewan Seminar AF Training, Nilai

 Masa : 9.00am - 5.30pm

Bagi pelabur yang zero mahupun yang dah berpengalaman berminat untuk menambah ilmu pengetahuan mengenai pasaran Bursa Malaysia jemput la datang.

Seminar Ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia.

Bagi yang berminat boleh hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut atau untuk tujuan pendaftaran…

Haji Faizal Yusup
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA 
http://groupsahamFY.wasap.my/
atau

GROUP TELEGRAM FY 
https://t.me/FaizalYusup

atau 

HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 016 666 7430

KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.
Faizal Yusup @ FY Al Haj
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
016 6667 430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker InvestSmart, Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia
Pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia 
Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung
Penulis 12 buah buku
Lebih 25 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Team FY di Kenanga Investment Bank Berhad ;

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?
Hubungi En Zuhri Zain MSTA | 012 629 0407

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi En Firdaus Majid MSTA, CMT |013 422 9155 

Ingin buka platform online Kentrade untuk trading Saham?
Hubungi En Ramzie | 017 373 0513 atau En Jehanshah | 012 667 3927 

Ingin buka akaun CDS dan Trading bagi memulakan pelaburan saham secara online? Layari
https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652

atau

Hubungi En Rashid 011 1173 6110 atau Puan Ana 011 2139 5718

Baca blog dengan input saham percuma? Layari ;
www.faizalyusup.net

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 016 664 1755 atau layari 
untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? Layari 
http://groupsahamFY.wasap.my/​  

atau 
WhatsApp nama penuh anda ke no talian 016 666 7430. 
Pelbagai tip dan pengisian saham disampaikan di situ setiap hari!

FY di Media Sosial. Layari
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... 

Terima kasih.

Ikhlas,

Haji Faizal Yusup

' style='padding: 0; border: none;'/>

UPDATE TERKINI FAIR VALUE IPO JANUARI 2024 (24 JANUARI 2024)

 FAIR VALUE IPO JANUARI 2024



IPO BARU TAWARAN AWAM

TSA GROUP BERHAD

IPO PRICE :RM0.55

Open to apply: 27 Dec 2023

Close to apply: 17 Jan 2024

Balloting: 19 Jan 2024

Listing date: 02 Feb 2024

Share Capital

Market cap: RM170.115 mil

Total Shares: 309.3 mil shares


MASTER TEC GROUP BERHAD

IPO PRICE :RM0.39

Open to apply: 28 Dec 2023

Close to apply: 18 Jan 2024

Balloting: 22 Jan 2024

Listing date: 29 Jan 2024

Share Capital

Market cap: RM397.8 mil

Total Shares: 1.020 bil shares


KJTS Group Berhad

IPO PRICE :RM0.27

Open to apply: 05 Jan 2024

Close to apply: 11 Jan 2024

Balloting: 16 Jan 2024

Listing date: 26 Jan 2024

Share Capital

Market cap: -

Total Shares: 668 Mil shares


HE Group Berhad

IPO PRICE :RM0.28

Open to apply: 12 Jan 2024

Close to apply: 18 Jan 2024

Balloting: 22 JAN 2024

Listing date: 30 JAN 2024

Share Capital

Market cap: RM123.2 mil

Total Shares: 440 mil shares


Wentel Engineering Holdings Berhad 

IPO PRICE :RM0.26

Open to apply: 15 Jan 2024

Close to apply: 22 Jan 2024

Balloting: 24 Jan 2024

Listing date: 06 Feb 2024

Share Capital

Market cap: RM299 mil

Total Shares: 1.150 bil shares


AGX Group Berhad

IPO PRICE :RM0.35

Open to apply: 16 Jan 2024

Close to apply: 23 Jan 2024

Share Capital

Market cap: RM151.503 mil

Total Shares: 432.866 mil shares


Haji Faizal Yusup
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA 
http://groupsahamFY.wasap.my/
atau

GROUP TELEGRAM FY 
https://t.me/FaizalYusup

atau 

HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 016 666 7430

KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.
Faizal Yusup @ FY Al Haj
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
016 6667 430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker InvestSmart, Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia
Pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia 
Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung
Penulis 12 buah buku
Lebih 25 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Team FY di Kenanga Investment Bank Berhad ;

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?
Hubungi En Zuhri Zain MSTA | 012 629 0407

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi En Firdaus Majid MSTA, CMT |013 422 9155 

Ingin buka platform online Kentrade untuk trading Saham?
Hubungi En Ramzie | 017 373 0513 atau En Jehanshah | 012 667 3927 

Ingin buka akaun CDS dan Trading bagi memulakan pelaburan saham secara online? Layari
https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652

atau

Hubungi En Rashid 011 1173 6110 atau Puan Ana 011 2139 5718

Baca blog dengan input saham percuma? Layari ;
www.faizalyusup.net

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 016 664 1755 atau layari 
untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? Layari 
http://groupsahamFY.wasap.my/​  

atau 
WhatsApp nama penuh anda ke no talian 016 666 7430. 
Pelbagai tip dan pengisian saham disampaikan di situ setiap hari!

FY di Media Sosial. Layari
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... 

Terima kasih.

Ikhlas,

Haji Faizal Yusup

' style='padding: 0; border: none;'/>

23 Januari 2024

KEPUTUSAN UNDIAN IPO HE GROUP BERHAD

 HE GROUP BERHAD

IPO PRICE :RM0.28


Open to apply: 12 Jan 2024

Close to apply: 18 Jan 2024

Balloting: 22 JAN 2024

Listing date: 30 JAN 2024


Share Capital

Market cap: RM123.2 mil

Total Shares: 440 mil shares


FAIR VALUE

APEX ---- RM0.36

TA ----RM0.44

Mercury ----RM0.36






A total of 12,201 applications for 1,415,604,300 Issue Shares with a value of RM396,369,204.00 were received from the Malaysian public, which represents an overall oversubscription rate of 63.35 times..
Nak belajar melabur saham? Ikuti -

Website Seminar From Zero To Hero
👇👇👇
Link di Youtube boleh click link di bawah ini

👇👇👇

Nak buka akaun cds di Kenanga dengan Team FY boleh click link di bawah ini
👇👇👇

Nak join group what's app FY boleh tekan link di bawah Ini

https://groupsahamFY.wasap.my.

' style='padding: 0; border: none;'/>

22 Januari 2024

KEPUTUSAN UNDIAN IPO TSA GROUP BERHAD

 TSA GROUP BERHAD

TSA GROUP BERHAD 

IPO PRICE :RM0.55

 

Open to apply: 27 Dec 2023

Close to apply: 17 Jan 2024

Balloting: 19 Jan 2024

Listing date: 02 Feb 2024


Share Capital

Market cap: RM170.115 mil

Total Shares: 309.3 mil shares


Fair Value

TA ---- RM0.63




AmInvestment Bank Berhad is pleased to announce that the IPO of TSA GROUP BERHAD by the Malaysian public are oversubscribed by 8.62 times

https://www.tiih.com.my/content/press_release/750_basisAllotment.pdf


Nak belajar melabur saham? Ikuti -


Website Seminar From Zero To Hero

👇👇👇

https://seminarsaham.my/


Link di Youtube boleh click link di bawah ini

 👇👇👇 

https://www.youtube.com/@FaizalYusup


Link ke Blog boleh click link di bawah ini 

👇👇👇

http://www.faizalyusup.net/


Nak buka akaun cds di Kenanga dengan Team FY  boleh click link di bawah ini 

👇👇👇

https://wa.me/601111736110


Nak join group what's app FY boleh tekan link di bawah Ini


https://groupsahamFY.wasap.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

KEPUTUSAN UNDIAN IPO MASTER TEC GROUP BERHAD

 MASTER TEC GROUP BERHAD 


IPO PRICE :RM0.39


Open to apply: 28 Dec 2023

Close to apply: 18 Jan 2024

Balloting: 22 Jan 2024

Listing date: 29 Jan 2024


Share Capital

Market cap: RM397.8 mil

Total Shares: 1.020 bil shares


Fair Value

Apex ---- RM0.50

TA ----RM0.40



Malaysian Issuing House Sdn Bhd (MIIH) pleased to announce Master Tec Group Berhad have been oversubscribed 7.11 times..

https://mih.com.my/storage/attachment/basis/MIH633_BASIS_MASTER-TEC-GROUP-BERHAD.pdf


 Nak belajar melabur saham? Ikuti -


Website Seminar From Zero To Hero

👇👇👇

https://seminarsaham.my/


Link di Youtube boleh click link di bawah ini

 👇👇👇 

https://www.youtube.com/@FaizalYusup


Nak buka akaun cds di Kenanga dengan Team FY  boleh click link di bawah ini 

👇👇👇

https://wa.me/601111736110


Nak join group what's app FY boleh tekan link di bawah Ini


https://groupsahamFY.wasap.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

TAWARAN IPO BARU DI MITI

 SIN-KUNG LOGISTICS BERHAD 


TAWARAN IPO BARU DI MITI

@ saham khas kouta bumiputera


-------------------------------

SIN-KUNG LOGISTICS BERHAD

-------------------------------


PENYENARAIAN

Pasaran ACE


PERNIAGAAN

Kumpulan ini merupakan penyedia perkhidmatan logistik bersepadu yang terutamanya terlibat dalam penyediaan perkhidmatan pengangkutan trak dengan fokus kepada perkhidmatan pengumpan jalan lapangan terbang-ke-lapangan terbang. selain itu, kumpulan ini juga menyediakan perkhidmatan pengangkutan kontena, perkhidmatan penyimpanan dan pengedaran, serta perkhidmatan logistik lain kepada pelanggannya.


HARGA TAWARAN 

RM 0.13 seunit


PERMOHONAN ONLINE

https://sahamonline.miti.gov.my


TARIKH BUKA PERMOHONAN

22 Januari 2024


TARIKH TUTUP PERMOHONAN

29 Januari 2024


BANK PENASIHAT

M&A Securities Sdn Bhd


JENIS SAHAM

Patuh shariah


Nak belajar melabur saham? Ikuti -


Website Seminar From Zero To Hero

👇👇👇

https://seminarsaham.my/


Link di Youtube boleh click link di bawah ini

 👇👇👇 

https://www.youtube.com/@FaizalYusup


Link ke Blog boleh click link di bawah ini 

👇👇👇

http://www.faizalyusup.net/


Nak buka akaun cds di Kenanga dengan Team FY  boleh click link di bawah ini 

👇👇👇

https://wa.me/601111736110


Nak join group what's app FY boleh tekan link di bawah Ini


https://groupsahamFY.wasap.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

UPDATE TERKINI FAIR VALUE IPO JANUARI 2024

 UPDATE TERKINI FAIR VALUE IPO JANUARI 2024



Fair Value saham IPO yang bakal tersenarai… Kat carta ini sahaja dah boleh nampak saham IPO mana yang menarik untuk kita laburkan duit kita.

Jom join group saham FY kalau anda berminat nak belajar melabur saham dengan cara yang betul dengan ilmu yang menyeluruh!

Ada global dan business news, ada update tentang IPO, ada video saham terkini, ada trading ideas, khidmat nasihat yang pantas dan tuntas atau apa sahaja mengenai pelaburan saham!

Kalau anda pelabur saham anda wajib berada dalam group saham Team FY nie…

Nak belajar melabur saham? Ikuti -


Website Seminar From Zero To Hero

👇👇👇

https://seminarsaham.my/


Link di Youtube boleh click link di bawah ini

 👇👇👇 

https://www.youtube.com/@FaizalYusup


Nak buka akaun cds di Kenanga dengan Team FY  boleh click link di bawah ini 

👇👇👇

https://wa.me/601111736110


Nak join group what's app FY boleh tekan link di bawah Ini


https://groupsahamFY.wasap.my

' style='padding: 0; border: none;'/>

19 Januari 2024

ANDA SERIUS MELABUR SAHAM

 

ANDA SERIUS MELABUR SAHAM?
Nukilan Haji Faizal Yusup
Remisier Kenanga Investment Bank Bhd
Artikel saham 17
Cuba jawab soalan FY ini...
Kalau anda benar-benar serius...
- Kenapa anda beli saham syarikat yang rugi sedangkan anda boleh membeli syarikat yang untung?

- Kenapa anda beli syarikat yang untung sedikit sedangkan anda boleh membeli syarikat yang margin keuntungannya lebih banyak?

- Kenapa anda membeli syarikat yang gemuk yang sukar untuk bergerak sedangkan anda boleh membeli syarikat yang kurus lagi ringan?

- Kenapa anda membeli syarikat yang sedang menurun sedangkan anda boleh boleh membeli syarikat yang sedang menaik carta pergerakan harganya?

- Kenapa anda membeli saham yang tidak memberi sebarang pulangan dividen sedangkan dah boleh membeli saham yang memberi dividen?

Betul ke anda serius nie?

Nampak macam main-main jer...
- Kenapa anda membeli saham tetapi anda tidak cut loss bila harga saham itu turun di bawah harga supportnya?

- Kenapa anda membeli saham di tengah-tengah bukan di paras support mahupun pada paras melepasi resistancenya?

- Kenapa anda membeli saham cap ayam?

- Kenapa anda membeli saham waran sedangkan saham waran itu hendak lupus tarikhnya?

Betul ke anda tahu apa yang anda buat nie? Betul ke anda tahu cara melabur yang optimis dengan analisa dan strategi yang berkesan?
Betul ke anda serius ni?

- Kenapa anda beli saham blue chips mudah menyimpannya untuk mendapat pulangan 20% dalam masa 2 tahun sedangkan amda boleh beli saham smallcap yang bagus dan dapat pulangan lebih 300% dalam jangkamasa yang sama?

- Kenapa anda menyimpan saham-saham yang rugi dalam portfolio pelaburan anda?

- Kenapa itu kenapa ini?

Betul ke anda serius ni?

- Kalau serius kenapa tak melabur dalam saham-saham IPO yang yang tengah hot tu?
- Kalau anda serius kenapa anda beli saham IPO yang merugikan?
Macam nilah kalau anda serius nak menjadikan pelaburan saham di Bursa Malaysia sebagai pendapatan pasif anda carilah FY. Biar FY kongsikan caranya...
FY Al Haj
Pemenang 6 Anugerah
Bursa Malaysia
Jom join seminar FZTH kalau ada serius nak melibatkan diri dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia!
Jadual terbaru Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) 2024 adalah seperti berikut..

FZTH NILAI - JAN 2024
Tarikh : 27 & 28 Jan 2024
(Sabtu & Ahad)
Lokasi: Dewan Seminar
AF Training, Nilai
Masa : 9.00am - 5.30pm

FZTH NILAI - FEB 2024
Tarikh :17 & 18 Feb 2024
(Sabtu & Ahad)
Lokasi : Dewan AF Training,
Nilai
Masa : 9.00am- 5.30pm

FZTH NILAI - MAC 2024
Tarikh : 4 & 5 Mac 2024
(Isnin & Selasa)
Lokasi: Dewan Seminar AF Training, Nilai
Masa : 9.00am - 5.30pm

Bagi pelabur yang zero mahupun yang dah berpengalaman berminat untuk menambah ilmu pengetahuan mengenai pasaran Bursa Malaysia jemput la datang.
Seminar ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia.
Bagi yang berminat boleh hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut atau untuk tujuan pendaftaran…

Haji Faizal Yusup
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA 
http://groupsahamFY.wasap.my/
atau

GROUP TELEGRAM FY 
https://t.me/FaizalYusup

atau 

HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 016 666 7430

KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.
Faizal Yusup @ FY Al Haj
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
016 6667 430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker InvestSmart, Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia
Pemenang 6 Anugerah Bursa Malaysia 
Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung
Penulis 12 buah buku
Lebih 25 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Team FY di Kenanga Investment Bank Berhad ;

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?
Hubungi En Zuhri Zain MSTA | 012 629 0407

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi En Firdaus Majid MSTA, CMT |013 422 9155 

Ingin buka platform online Kentrade untuk trading Saham?
Hubungi En Ramzie | 017 373 0513 atau En Jehanshah | 012 667 3927 

Ingin buka akaun CDS dan Trading bagi memulakan pelaburan saham secara online? Layari
https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652

atau

Hubungi En Rashid 011 1173 6110 atau Puan Ana 011 2139 5718

Baca blog dengan input saham percuma? Layari ;
www.faizalyusup.net

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 016 664 1755 atau layari 
untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? Layari 
http://groupsahamFY.wasap.my/​  

atau 
WhatsApp nama penuh anda ke no talian 016 666 7430. 
Pelbagai tip dan pengisian saham disampaikan di situ setiap hari!

FY di Media Sosial. Layari
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... 

Terima kasih.

Ikhlas,

Haji Faizal Yusup

' style='padding: 0; border: none;'/>