30 April 2014

MEMBONGKAR KISAH KEJATUHAN SAHAM SOLUTION, ITRONIC, MNC DAN VIS

Assalamualaikum sekali lagi...

Hari ini FY sibuk buat CSI ke atas saham-saham penny stocks yang dimanipulasikan sindiket saham iaitu saham SOLUTION, MNC, ITRONIC DAN VIS. Dan setelah membuat analisa CSI (Crime Scene Investigation) nampaknya sindiket yang sama juga memanipulasikan saham GPRO dan DVM tak lama dahulu.

Mereka buat duit berjuta ringgit dari manipulasi saham-saham ini sedangkan pelabur yang tak tahu dan tak punya ilmulah yang bakal menjadi mangsa penipuan mereka. FY mengambil keputusan untuk membuat pembongkaran ini dengan tujuan semoga ia membuka mata pelabur di luar sana dan semoga dengan pengisian ini akan membantu anda menjadi pelabur yang bijak dan berhemah. Agar anda dapat mengelakkan kerugian dalam pelaburan ke dalam saham-saham yang sebegini. Duit susah cari jadi ia seharusnya tidak dibuang dengan cara yang sia-sia begini.

Di sini FY sertakan carta pergerakan 6 saham ini dalam jangkamasa 3 tahun untuk melihat apakah yang telah mereka lakukan terhadap saham-saham tersebut dan apakah modus operandi mereka.

Di sini kita boleh lihat yang modus operandi 4 saham ini mengambil masa yang agak lama bagi tujuan pengumpulan atau collection, penolakan naik harga saham dan akhir sekali pengagihan atau distribution. Kalau kita lihat sebenarnya kos mereka amat rendah dan di penghujung cerita mereka mengaut keuntungan jutaan ringgit sedangkan pelabur-pelabur runcitlah mengalami kerugian. Long Term Investmentlah jadinya. Masalahnya kaunter-kaunter ini adalah kaunter-kaunter yang mana operasi syarikatnya mengalami kerugian.

Perkara pertama yang FY sering sebut dalam Seminar yang FY anjurkan ialah untuk mengelakkan saham-saham yang mana syarikatnya mengalami kerugian. FY namakan saham ini saham cap ayam dan saham cap ayam begini risikonya amatlah tinggi.


Kalau kita lihat di sini hanya saham SOLUTION yang menjana keuntungan. Pun begitu keuntungan itu terlalu sedikit dan tidak signifikan yang selebihnya semuanya RUGI. Mengetahui hakikat ini seharusnya sebagai pelabur yang bijak kita mengelakkan pembelian saham-saham cap ayam sebegini.Modus operandi bagi DVM dan GPRO pula berbeza. Dramanya hanya mengambil masa sebulan dua sahaja. Cartanya berbentuk SPIKE. Hit and Run, Kenaikan dan penurunnya terjadi begitu cepat. Siapa yang berada di depan wave akan untung tetapi pelabur yang berada di belakang wave akan mengalami mengalami kerugian yang banyak.

Apapun semua ke enam-enam ini dijalankan oleh sindiket saham yang sama. Cuma caranya sahaja yang berbeza.

Kejatuhan ke empat-empat saham SOLUTION, VIS, ITRONIC dan MNC ini juga secara tak langsung memberikan tempias kepada penjaga-penjaga saham-saham yang lain. Saham STONE, TIGER dan WONG juga terasa tempiasnya. 

Jadi dalam hal ini pastikan anda punya ilmu pelaburan saham yang jitu dan andai anda masih mengalami kerugian, FY sarankan datanglah ke Seminar Saham Super Investor yang FY jalankan. InsyaAllah di sana banyak yang akan dapat anda pelajari.

Seminar Super Investor yang akan datang ialah di Bangunan Lembaga Getah Asli Kuala Lumpur pada 10 Mei 2014, Di Blue Wave Hotel Johor Bahru pada 24 Mei 2014 dan di Oceania Hotel Kota Kinabalu pada 21 Jun 2014.

Layari www.seminarsaham.com.my untuk tujuan pendaftaran. Kepada yang dah rugi melabur saham sebegini, kepada yang dah pernah pergi seminar beribu ringgit tetapi masih tidak dapat memahami ilmu yang sebegini maka jemputlah hadir.

Seminar mahal tak semestinya bagus dan seminar FY yang murah ini tak semestinya tak bagus. Belum datang belum tahu. Bak kata pepatah kecil jangan disangka anak, besar jangan disangka bapa... 

Sekian dulu buat kali ini.

Ikhlas,

FY
016 6667430
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker
Smart Invest Roadshow anjuran Securities Commission

PS – Seminar Saham Super Investors yang seterusnya akan diadakan di Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam pada hari Sabtu 26 Mac 2016 ini. Keterangan lanjut di www.seminarsaham.com.my

PSS – InsyaAllah FY akan ke menjalankan seminar lengkap basic dan advance di Kota Bahru, Kota Kinabalu, Johor Bahru dan Pulau Pinang dalam tahun 2016 ini supaya pelabur di luar sana tak perlu datang belajar personal coaching bersama FY di Kuala Lumpur.

PERKHIDMATAN KAMI

Buka Akaun CDS, CDS Islamic dan Trading
Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat atau melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no hp ke talian 019 3346570 untuk urusan melalui pos.

Khidmat Nasihat Pelaburan Saham
Remisier dan dealer dalam team FY sentiasa berada di pejabat setiap hari bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

Personal Coaching Pelaburan Saham
Personal Coaching live bersama FY, kelas FY dibuka SETIAP HARI waktu bekerja di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan. Inilah satu-satunya kelas personal coaching saham yang dibuka setiap hari waktu bekerja di negara ini.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

Anda cuma perlu menghubungi pihak kami bagi menempah slot anda.

Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;


SETIAP HARI WAKTU BEKERJA
Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

di Pejabat kami ;
Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve
Mutiara Damansara

Untuk Semua Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
berpengalaman.
Lunch disediakan.
Yuran RM900.00 seorang untuk sesi sehari.
Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelaburyang bijak dan berhemah.

Group FY di FB dan WhatsApp

Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

Woksyop Analisa Teknikal
Seminar untuk Trader jangkamasa pendek yang ingin buat duit setiap hari di Bursa Malaysia dengan kaedah Analisa Teknikal. Meramal pergerakan harga saham dengan menganalisa carta pergerakan harga menggunakan indikator-indikator pasaran. Diadakan dari masa ke semasa. Nantikan pengumuman tarikhnya dalam blog ini.


Seminar Saham Super Investors
Seminar basic overview pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia.

Layari www.seminarsaham.com.my untuk mendapatkan kandungan seminar mahupun keterangan lanjut.Ebook Investlah Percuma
Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma bila anda menghubungi pihak kami.


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.


HUBUNGI TEAM FY ;

Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
Hubungi : En. Yasin Yunus - 019 3346570
Emel : yasinyunus2714@gmail.com

Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 012 2511755
Emel : azilasmile@yahoo.com

Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com

Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK PERKHIDMATAN KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Cover Letter Permohonan Saham IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Woksyop BTX - Online Trader
Personal Coaching
Seminar Saham Super Investor
Testimoni Peserta Seminar Super Investor
Seminar SuperTech Investor
Seminar SuperTrader
  FOLLOW FY di Twitter – twitter.com/afaizalyusup
  ADD FY di Facebook - www.facebook.com/faizalyusupii
  SUBSCRIBE di www.faizalyusup.net bagi mendapatkan artikel-artikel TERKINI mengenai pelaburan saham.  ' style='padding: 0; border: none;'/>

  Tiada ulasan:

  Catat Ulasan

  Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.