27 Mei 2014

PERKHIDMATAN MEMBAIK PULIH PORTFOLIO SAHAM YANG RUGI

Assalamualaikum...

Seminar Super Investor bersama FY mula bertapak di Johor Bahru bilamana ia dijalankan dengan jayanya Sabtu lalu 24 Mei 2014. InsyaAllah FY akan ke Kota Kinabalu Sabah pada 21 Jun ini di Oceania Hotel. Semua persiapan telahpun dibuat. Jadi para pelabur di Sabah dijemput hadir.

Semasa dalam seminar di Johor Bahru tempohari, para peserta terkejut dengan pengisian, kandungan dan pengisian pelaburan yang FY sampaikan. Kata mereka ia jauh lebih berbaloi dari seminar-seminar yang mahal yang pernah mereka pergi. Ada yang sudah menghabiskan lebih RM10,000.00 berseminar tetapi isinya sedikit. Kemudian ada yang menyangka yang FY belajar dari sana, ada juga yang menyangka FY merupakan anak murid mereka... Adoiyai...

Terus terang dalam industri ini kami kenal antara satu sama lain. Kami kenal siapa berlesen dan siapa yang tidak. Kami kenal siapa orang baru yang menjalankan seminar dan sebagainya. Industri ini kecil sahaja sebenarnya.

Sebenarnya senang sahaja untuk mengetahui mana yang bagus. Remisier atau Mentor yang bagus pastinya akan dapat membantu memberikan tip-tip panduan yang membolehkan anda menjana keuntungan juga tip-tip yang boleh membantu anda mengelakkan kerugian. Kalau mentor anda menggalakkan pembelian saham secara kontra, menyarankan pembelian kaunter-kaunter cap ayam atau kaunter-kaunter yang mana syarikatnya mengalami kerugian contohnya saham MAS, maka pastinya ia akan merugikan anda.

Pada FY memilih dan membeli saham-saham yang kuat dan utuh kedudukan kewangannya adalah disarankan. Kaunter-kaunter yang mana syarikatnya rugi akan dielakkan. Ini kerana ada banyak lagi kaunter yang bagus yang boleh kita pilih dan beli. Cuba buat Financial Analysis dalam portfolio saham-saham yang anda beli dan yang and pegang sekarang. Adakah syarikat yang ada buat pelaburan itu untung atau rugi. Tak perlulah FY huraikan. Saham kecil-kecil atau saham Penny yang anda pegang sejak sekian lama itu kebanyakannya adalah saham cap ayam yang mengalami kerugian. Betul tak?

Tak apalah. Ini saranan FY, FY juga umpama mekanik kereta yang membaik pulih sebarang kerosakan yang kereta anda alami dan dalam hal ini FY juga boleh membaik pulih portfolio saham anda baik yang sakit mahupun yang tenat. Dalam hal ini tidak seperti membaik pulih kereta ia memerlukan MASA. InsyaAllah portfolio anda akan kembali normal, pulih dan akhirnya kembali menguntungkan.

Jadi, jangan biarkan portfolio saham anda itu mereput dan akhirnya ia menjadi kosong! Bukalah akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank, tranferkan saham-saham tersebut dan InsyaAllah akan FY gantikan dengan saham-saham yang baik, kukuh dan berpotensi. Saham-saham yang akan naik harganya dan meng”cover” kerugian yang anda alami dahulu.

Cuba lihat contoh portfolio yang FY sertakan dibawah ini.Pelanggan FY ini untung dalam pelaburan IPO GAS MALAYSIA dan UMWOG namun demikian rugi teruk dalam pelaburan IPO AAX. Untung dan modal GAS MALAYSIA dan UMWOG telah dia bawa keluar. Kemudian dia meminta bantuan FY untuk memulihkan kerugian AAX itu. Dia punya 100,000 unit saham AAX iaitu dengan kemasukan modal sebanyak RM125,000. FY menjualnya pada dan kemudian menggantikannya dengan saham PROTASCO, FITTERS dan seterusnya dengan saham SCICOM sepertimana yang anda boleh lihat sekarang punya floating profit sebanyak RM9,100.00. Kedudukan portfolionya sekarang ialah pada RM139,100.00 itu tidak dicampur dengan baki duit sebanyak RM7,523.11 dalam akaun Tradingnya. Dari kerugian kepada keuntungan sebanyak lebih 17%.

Kalau dicampur dengan kerugiannya maka sebenarnya peratus keuntungannya adalah jauh lebih tinggi.

Tugas FY ialah untuk membantu pelanggan meningkatkan ekonomi keluarganya dan seterusnya ekonomi ummah secara keseluruhannya dan bukan sebaliknya MENGUNCUPKAN ekonomi ummah.

Oleh yang demikian, jika anda punya portfolio saham yang tenat, saranan FY jangan biarkan sahaja. Bawa portfolio tersebut kepada FY dan InsyaAllah FY akan cuba membaik pulih portfolio tersebut dan kembali membawa keuntungan kepada anda.  

Berbalik kepada isu seminar tadi, mungkin kerana Seminar Super Investor kecil sahaja kalau dibandingkan dengan seminar yang besar di luar sana tetapi anda harus ketahui yang Seminar Super Investor punya isi kandungan yang menyeluruh dan mendalam. Ini kerana FY telah begitu lama dalam industri dan InsyaAllah FY tahu akan selok beloknya. Jadi pilihlah seminar dan mentor yang betul bagi memastikan portfolio pelaburan anda membawa keuntungan.

Anda boleh belajar dengan membaca buku dan blog, anda boleh menghabiskan duit yang banyak untuk berseminar dan sebagainya demi mencari ilmu saham, anda boleh membuka akaun dan memulakan dagangan di Bursa Malaysia, kalau portfolio anda untung FY ucapkan tahniah! Namun demikian kalau ia rugi sekarang anda tahu anda boleh mencari FY untuk membantu membaik pulih portfolio anda. Jadi janganlah risau.

Oh Ya, kalau tak keberatan cuba tanya mentor anda samaada dia punya perkhidmatan sebegini atau tidak? Untuk pengetahuan anda perkhidmatan membaik pulih portfolio saham ini adalah perkhidmatan yang pertama seumpamanya di negara ini. 

Dalam jangkamasa terdekat ini FY akan menjalankan ;
 • Seminar Super Investor dijadualkan pada 13 September 2014 di Bangunan Lembaga Getah Asli. Layari www.seminarsaham.com.my untuk mendaftar. Yurannya ialah RM490.00.
 • Personal Coaching juga dijalankan setiap hari di pejabat FY. Terhad kepada 5 orang sahaja setiap sesi. Hubungi FY 016 6667430 untuk temujanji. Yurannya RM900.00 untuk sesi sehari.
Disamping itu juga FY sedang menyiapkan buku-buku Ebook Pelaburan Saham untuk kemudahan anda semua tak berapa lama lagi. InsyaAllah.

Sekian dahulu buat kali ini.

Wasalam...

FY
016 6667430
greng70@yahoo.com
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia

www.seminarsaham.com.my

HUBUNGI TEAM FY ;

Persoalan mengenai memulakan portfolio saham dan membuka akaun CDS ;
Hubungi : En. Yasin Yunus - 019 3346570
Emel : yasinyunus2714@gmail.com

Persoalan mengenai seminar saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 012 2511755
Emel : azilasmile@yahoo.com

Persoalan mengenai online trading dan menjadi seorang trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com

Persoalan asas pelaburan saham ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK PERKHIDMATAN KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Cover Letter Permohonan Saham IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS        
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Woksyop BTX - Online Trader
Personal Coaching
Seminar Saham Super Investor
Testimoni Peserta Seminar Super Investor
Seminar SuperTech Investor
Seminar SuperTrader

  FOLLOW FY di Twitter – twitter.com/afaizalyusup
  ADD FY di Facebook - www.facebook.com/faizalyusupii
  SUBSCRIBE di www.faizalyusup.net bagi mendapatkan artikel-artikel TERKINI mengenai pelaburan saham.  ' style='padding: 0; border: none;'/>

  Tiada ulasan:

  Catat Ulasan

  Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.