24 Ogos 2022

PLATFORM KENTRADE


Platform Kentrade


FAQ ONLINE PLATFORM


S - Jual beli saham di pasaran saham, macamana tawar menawar antara pembeli / penjual berlaku sebab tak bersemuka.?


FY - Kalau kita transfer duit pakai MBB2U kira platform ler.. urusniaga dijalankan tapi kita tak jumpa teller bank pun... Yang masukkan duit tak tengokpun muka orang yang menerima duit.


S - Apa itu platform dan apa yang platform buat?


Platform adalah tempat dimana urusniaga jual beli saham dijalankan. Ia juga menyediakan maklumat yang komprehensif untuk kita membuat penilaian dan analisa akan saham mana yang berpotensi untuk naik dan menguntungkan pelaburnya...


S : FY boleh tak terangkan skit kelebihan platform kenanga berbanding dengan platform yg lain..., apa yg berbeza dari platform lain..., nak tahu juga ni..😄😄😄


Jawapan FY :


PLATFORM ONLINE TRADING SAMA KE?


Ramai pelabur yang menyangka platform online iaitu tempat dimana urusniaga saham dijalankan sama sahaja antara satu broker kepada satu broker yang lain. Walhal ia sebenarnya berbeza.


Sebenarnya platform online ini memainkan peranan yang penting baik kepada trader mahupun investor. Lagi komprehensif platform online kita maka lagi mudahlah kita buat analisa pelaburan sebelum mengambil sesuatu tindakan pelaburan. Ini kerana kita tak perlu melayari pelbagai website hanya untuk melengkapkan analisis yang ingin kita lakukan sekiranya kita punya online platform yang komprehensif.


Dalam hal ini bila dibuat perbandingan dengan platform online broker yang lain, FY dapati Kenanga mempunyai platform yang terbaik. Rasanya tak perlulah FY jelaskan apa yang tiada dalam platform yang lain itu tapi biarlah FY huraikan apa kelebihan platform Kenanga yang bernama Kentrade; 


Antara ciri-cirinya;


 1. General Info


 2. Pengiraan brokerage


 3. Latest News, Corporate Exercise dan Announcement


 4. Status syariah


 5. Portfolio Status


 6. Trading Status


 7. Favorite list


 8. Boleh memilih pelbagai variables yang kita suka bersesuaian dengan strategi pelaburan kita.


 9. Dan macam macam lagi


Untuk FA


 1. Financial reporting yang terkini hingga 5 tahun sebelumnya


 2. Perbandingan Industri


 3. Ratio-Ratio


 4. Altiviti syarikat


 5. Senarai 30 pemegang saham terbesar


 6. Kenanga research paper


 7. dan macam macam lagi


UNTUK TA


 1. Carta dengan pelbagai indikator


 2. Carta interaktif yang mesra pengguna


 3. Carta bulanan hingga ke carta 5 minit untuk trader


 4. Carta real time


 5. Auto program untuk Support n Resistance


 6. Pelbagai indikator dan screener dan macam-macam lagi.


Sebenarnya dengan adanya Kentrade kita boleh buat analisa saham, membanding, screening saham dalam satu jangkamasa yang pendek. Dalam satu minit dah boleh siap analisa! Boleh dikatakan semua maklumat ada di situ.


Kalau anda tak tahu indikator atau elemen mana yang penting / kuat untuk kita lihat dan apakah impaknya kepada harga saham, maka di sinilah FY boleh membantu. Anda boleh sesat kalau anda tak faham FY lah yang bakal menjadi penyuluhnya. Biar FY tunjukkan apa yang perlu anda ketahui dan elemen manakah yang paling penting untuk dititikberatkan demi menjana keuntungan di Bursa Malaysia.


Selain analisa Fundamental dan Financial bagi tujuan pemilihan saham berpotensi platform Kenanga juga menyediakan paparan analisa teknikal yang interaktif bagi kita menganalisa pergerakan harga saham yang ingin kita beli itu. Dengan itu memberikan kita poin atau signal akan timing yang terbaik untuk kita membeli mahupun menjual.


Sekiranya anda ingin mencuba kelebihan Kentrade yang FY katakan ini, anda boleh menggunakannya secara percuma selama 90 hari dengan mendaftar di;


www.kentrade.com.my

Bersama artikel ini FY serta video di Youtube bagaimana untuk install platform Kentrade ini. Ada kena gunakan Internet Explorer untuk mendapatkan paparan yang terbaik.


Apapun kalau anda ingin belajar melabur saham dengan FY anda cuma perlu simpan no hp ini 0166641755 Hajah Azila. 


PROMOSI SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO DI NILAI


BERITA BAIK!!!


Sekarang anda boleh memilih untuk datang seminar 


hari pertama @ Seminar Super Investor 


atau hari kedua @ Seminar Super Trader


atau kedua-dua hari @ Seminar From Zero to Hero.


Hari pertama kandungannya ialah untuk Investor antaranya ;


Asas pelaburan saham

Membuka akaun saham

Memahami platform online Kentrade

Kaedah membeli dan menjual saham

Saham IPO Awam

Saham IPO di MITI

Saham Private Placement

Analisis dan Strategi melabur di Bursa Malaysia

15 tip pelaburan yang mesti kita tahu sebagai pelabur.


Yurannya ialah RM490.00 sahaja..


Kami juga akan berikan modul, akaun CDS, khidmat nasihat dalam group SuperInvestor di WhatsApp dan kelas live trading percuma untuk semua yang hadir ke seminar ini.


Hari kedua kandungannya khas untuk Trader antaranya ;


Memilih Analisis dan Strategi melabur yang berkesan

Memahami kepentingan Analisis Top Down dalam pelaburan

Strategi pemilihan saham IMANTAP

Pengisian Analisa Teknikal

Memahami indikator-indikator TA

Teknik mencari signal beli dan jual yang efektif

Mencari dan membuat watchlist saham berpotensi naik dalam jangka masa pendek secara effisien dalam Online Trading Platform Kentrade

Pengenalan kepada screener AQ VAR


Yurannya ialah RM900 sahaja.


Ini bermakna Yuran untuk kedua-dua hari ini ialah RM1390.00. Diskaun RM100.00 dari harga biasa tapi…


Kalau anda mendaftar untuk seminar saham From Zero to Hero 2 hari terus yurannya dikurangkan lagi kepada RM1290 sahaja! Jimat RM200.00!!! Tapi promosi ini hanya untuk seminar di Nilai sahaja. Bukan untuk lokasi lain.


Kami juga akan berikan modul, akaun CDS, khidmat nasihat dalam group Supertrader dan kelas live trading percuma untuk semua yang hadir seminar FZTH ini.


Berikut adalah jadual terkini Seminar Saham FZTH.


FZTH NILAI WEEKEND 


Tarikh : 24 & 25 Sept 2022

             (Sabtu & Ahad)

Lokasi: Dewan Advance 

              Forward,

              Putra Point Nilai,

              Nilai

Masa : 9 pagi - 5.30 ptg



FZTH NILAI WEEKDAYS


Tarikh : 11 & 12 Okt 2022

              (Selasa & Rabu)

Lokasi: Dewan Advance

              Forward,

              Putra Point Nilai

              Nilai

Masa: 9 pagi - 5.30 ptg


Seminar ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia! FY pun pemenang Anugerah Bursa Malaysia. Anda berada di tempat yang betul untuk belajar saham. 


Sekiranya anda berminat, ingin mendaftar dan ada pertanyaan mengenai Seminar From Zero To Hero anda boleh Hubungi Pn Hajah Azila di talian 016-6641755 untuk menempah seat anda.


Atau tekan je link di bawah ini :


https://seminarsaham.wasap.my/


Tempat terhad kepada 25 orang sahaja - FIRST COME FIRST SERVE BASIS


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.