03 April 2023

BETUL KE ANDA SERIUS MELABUR SAHAM?

ANDA SERIUS MELABUR SAHAM?

Cuba jawab soalan FY ini...


Kalau anda benar-benar serius...


- Kenapa anda beli saham syarikat yang rugi sedangkan anda boleh membeli syarikat yang untung?

- Kenapa anda beli syarikat yang untung sedikit sedangkan anda boleh membeli syarikat yang margin keuntungannya lebih banyak?

- Kenapa anda membeli syarikat yang gemuk yang sukar untuk bergerak sedangkan anda boleh membeli syarikat yang kurus lagi ringan?

- Kenapa anda membeli syarikat yang sedang menurun sedangkan anda boleh boleh membeli syarikat yang sedang menaik carta pergerakan harganya?

- Kenapa anda membeli saham yang tidak memberi sebarang pulangan dividen sedangkan dah boleh membeli saham yang memberi dividen?


Betul ke anda serius nie?


Nampak macam main-main jer...


- Kenapa anda membeli saham tetapi anda tidak cut loss bila harga saham itu turun di bawah harga supportnya?

- Kenapa anda membeli saham di tengah-tengah bukan di paras support mahupun pada paras melepasi resistancenya?

- Kenapa anda membeli saham cap ayam?

- Kenapa anda membeli saham waran sedangkan saham waran itu hendak lupus tarikhnya?


Betul ke anda tahu apa yang anda buat nie? Betul ke anda tahu cara melabur yang optimis dengan analisa dan strategi yang berkesan?


Betul ke anda serius ni?


- Kenapa anda beli saham blue chips mudah menyimpannya untuk mendapat pulangan 20% dalam masa 2 tahun sedangkan amda boleh beli saham smallcap yang bagus dan dapat pulangan lebih 300% dalam jangkamasa yang sama?

- Kenapa anda menyimpan saham-saham yang rugi dalam portfolio pelaburan anda?

- Kenapa itu kenapa ini?


Betul ke anda serius ni?


- Kalau serius kenapa tak melabur dalam saham-saham IPO yang yang tengah hot tu?

- Kalau anda serius kenapa anda beli saham IPO yang merugikan?


Macam nilah kalau anda serius nak menjadikan pelaburan saham di Bursa Malaysia sebagai pendapatan pasif anda carilah FY. Biar FY kongsikan caranya...


FY Al Haj

0166667430

www.faizalyusup.net


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

 

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.