12 Februari 2012

Kisah Mustapha Kamal - MK Experience, Skill Trading Made Easy


 

Kisah Mustapha Kamal - MK Experience, Skill Trading Made Easy

Salam sejahtera, semoga kita semua berada dalam lindungan Allah Taala hendaknya.

Semalam FY berada di Booth 65 Persatuan Remisier Bumiputera sempena NAF-Awani Exhibition di PWTC dan berkesempatan bertemu dengan seorang remisier yang FY kenali di alam maya. Namanya Mustapha Kamal Ahmad, Remisier di Kenanga Investment Bank di Johor Bahru. Sama Broker dengan FY cuma FY di Petaling Jaya.

Apapun FY menyampaikan kisahnya serba sedikit.

Dia merupakan seorang X Banker di OCBC yang kemudiannya menjadi Unit Manager yang berjaya di sebuah syarikat Insuran sebelum memasuki pasaran saham pada tahun 2000.

Pada mulanya beliau menyangka kejayaan yang dikecapinya dalam industri Pembankan dan Insuran akan dapat diulangi di Pasaran Saham namun sangkaannya meleset. Ini kerana kegagalan dan kerugianlah yang dialaminya sejak mula menjejaki Pasaran Saham. Saudara Mustapha Kamal seorang yang gigih dan punya sifat yang sangat utuh untuk mengecap kejayaan. Beliau belajar semua kaedah baik Fundamental, Financial dan Technical hingga sanggup belajar dan bertemu dengan pakar-pakar Chartist demi untuk mecapi kejayaan yang didamkan. Apakan daya Tuhan lebih berkuasa. 10 tahun berlalu. Semua yang dilakukan itu masih juga bertemu dengan kegagalan hingga beliau kehilangan kemewahan dan kesenangan yang pernah beliau kecapi satu ketika dahulu.

Andai dugaan ini diduga pada orang lain pastinya mereka sudah lama mengalah dan putus asa. Umpama seorang pendaki gunung yang patah balik berputus asa walaupun puncak gunung sebenarnya sudah hampir.

Seperti kisah Hang Empat yang FY tulis dalam Buku Berubah sebelum Rebah beliau ini bukanlah seorang yang punya sikap putus asa. Bila semua kaedah digunakan namun masih menemui jalan buntu beliau mengambil keputusan untuk mencipta kaedah lain, kaedah yang baru.

Mulai tahun 2005 satu kaedah baru mula dicipta dan ia dinamakan MK Experience – Skill Trading Made Easy. Seperti mana-mana penciptaan ia melalui fasa trial and error. Selama 5 tahun seterusnya beliau menghabiskan masa, tenaga dan wang ringgit bagi menguji akan keberkesanan progam tersebut. Pengubahsuaian yang berterusan hinggalah....

Allah Taala telah berjanji setiap usaha yang dijalankan oleh anak Adam walau apapun usahanya pasti akan diberikan ganjaran olehNya. Itulah keadilan Allah, cuma cepat atau lambat menjadi persoalannya.

Akhirnya menjelang tahun 2011, hidayah dan kefahaman telah menjadi miliknya dan program yang dibangunkan itu mula menunjukkan hasil. Segala penat lelah usahanya itu telah berjaya. Namun dalam masa devotionnya membangunkan program itu banyak juga yang terpaksa beliau lepaskan.

Program MK Experience ini setelah FY lihat, merupakan satu program yang sangat baik bagi pelabur terutamanya kepada para short term traders. Maka tanpa berfikir panjang FY terus sahaja melanggannya dengan yuran langganan sebanyak RM200 sebulan siap dengan promosi percuma selama sebulan.

Kepada Saudara Mustapha Kamal terus terang FY kagum dengan usaha anda dan FY ucapkan setinggi-tinggi tahniah atas kejayaan program tersebut yang mana ia boleh dijadikan kaedah pelengkap kepada kaedah-kaedah yang sedia ada.

Kepada anda yang membaca artikel ini dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut akan inovasi baru ini maka hubungilah FY. InsyaAllah program ini tak akan menghampakan anda andai anda dapat memahami dan menguasainya dan pastinya dapat menjana keuntungan di Bursa Malaysia.


MK memberikan promosi percuma selama sebulan kepada sesiapa yang berminat untuk mencubanya. Hubungi FY @ 012-654 0130 atau PM FY di Facebook. FY akan add anda dalam MK Experience untuk mencubanya.

Kepada Saudara Mustapha Kamal, maafkan FY kalau ada kejanggalan dalam menyampaikan artikel ini.

Sekian dulu.

FY

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.