18 April 2022

CARA BUKA AKAUN CDS DENGAN FY DI KENANGA INVESTMENT BANK BHD

MACAM MANA NAK BUKA AKAUN CDS DENGAN FY DI KENANGA INVESTMENT BANK BHD


Akaun CDS adalah akaun di mana saham-saham disimpan. Akaun Trading pula ada akaun dimana transaksi penjualan dan pembelian saham dijalankan baik melalui remisier mahupun secara online.

Modal pelaburan yang anda depositkan akan disimpan dalam akaun Trading ini.

Untuk membuka akaun CDS dan Trading bersama FY di Kenanga sila hubungi staff FY, Cik Ana 01121395718. Beliau akan membantu anda.

Anda boleh membuka banyak akaun CDS asalkan dengan syarikat Broker saham yang berlainan. Apapun bukalah satu dengan FY di Kenanga supaya anda boleh mendapatkan khidmat nasihat saham percuma secara berterusan.

Anda boleh samaada datang ke pejabat FY di Kenanga Investment Bank Berhad, Tingkat 2, The Curve Mutiara Damansara, Petaling Jaya. Hubungi Ramzie 0173730513 bagi mendapatkan lokasi pejabat kami.

atau 

Melakukannya melalui pos sekiranya anda tinggal jauh. Untuk pengetahuan anda pelanggan FY datang dari Perlis hingga ke Sabah. Jadi wasap nama dan alamat penuh anda kepada Cik Ana agar kami boleh poskan borang CDS tersebut. Dokumen yang diperlukan ialah RM10, salinan kad pengenalan dan salinan penyata bank.

atau

Melalui Emel

Sekarang anda juga boleh mendapatkan borang akaun CDS melalui emel. WhatsApp alamat emel anda kepada Cik Ana ‭di talian 011 2139 5718‬. Cik Ana akan hantarkan borang CDS beserta garispanduan kepada anda melalui emel. Anda pula perlu mengisi borang tersebut, sediakan lampiran dokumen, beserta RM10 dan hantar kembali kepada Cik Ana melalui pos.


Tonton video di link berikut ini untuk memahami garispanduan membuka akaun CDS ;

https://youtu.be/tWBCmi9tAEk


Akaun Online Platform Kentrade pula membolehkan anda menjual pembelian dan penjualan saham secara online walau dimana anda berada.

Untuk membuka akaun online platform Kentrade ini anda boleh hubungi En Ramzie 0173730513. Beliau akan membantu anda. Pastikan anda berada di depan komputer siap dengan Wifi sebelum menelefon beliau.


Tonton video dalam youtube berikut ini untuk mendapatkan langkah-langkah membuka akaun Trading Platform Kentrade. 

https://youtu.be/esrDBSqQjEc


Siap semua ini anda sudah bersedia untuk melabur saham di Bursa Malaysia. Apa yang tinggal ialah untuk memasukkan modal dan menimba ilmu pelaburan saham yang betul.

Jom ke kelas atau seminar FY untuk mempelajari semua sekali perkara yang perlu anda tahu mengenai pelaburan saham di Bursa Malaysia...


Sekian dulu...


FY Al Haj...


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/
ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup
atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.