18 April 2022

MACAMANA NAK BELI SAHAM? PART 1

 MACAMANA NAK BELI SAHAM? PART 1


Banyak saham-saham syarikat yang tersenarai di Bursa Malaysia. Untuk membelinya kita kena ada akaun CDS iaitu akaun untuk menyimpan saham-saham tersebut.


1. Jadi anda kenalah buka akaun CDS dan trading di Broker saham. eg Kenanga Investment Bank Berhad dengan menghubungi Cik Ana 011 2139 5718 pada waktu bekerja. Dia akan bantu atau anda boleh samaada datang ke pejabat FY di Kenanga Investment Bank Berhad, The Curve Mutiara Damansara, Petaling Jaya mahupun melakukannya melalui pos sekiranya anda tinggal jauh. Bagi nama dan alamat penuh anda kepada Cik Ana. Dokumen yang diperlukan ialah RM10, Salinan kad pengenalan dan salinan penyata bank.


2. Bila akaun CDS dah siap, pihak kami akan PM anda, anda juga akan mendapat email dari pihak Bursa Malaysia yang mengatakan no CDS anda dan anda juga akan menerima surat dari pihak Kenanga Investment Bank mengatakan yang akaun trading anda telah dibuka. Client Code akan diberikan bersama surat ini. FY pula akan secara automatik menjadi remisier anda. Paling awal ia akan mengambil masa seminggu untuk siap.


3. Kalau anda ingin membeli menggunakan platform online sila daftar platform online Kentrade milik Kenanga. Anda perlu meletakkan user id dan password pilihan anda sendiri. Bila anda di depan komputer hubungi En Ramzie 0173730513 dia akan bantu. Websitenya ialah www.kentrade.com.my


Atau 


Anda boleh menghubungi FY untuk membeli saham tersebut kerana FY adalah remisier anda.


Tapi sebelum itu,


Anda kenalah masukkan modal pelaburan.


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/
ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.