20 Oktober 2022

KENAPA ILMU PELABURAN SAHAM ITU PENTING?

KENAPA ILMU PELABURAN SAHAM ITU PENTING?


Saban hari kita dengar banyak pihak baik kerajaan, Bursa Malaysia Suruhanjaya sekuriti yang menyaran serta menggalakkan kita untuk melabur dan melibatkan diri dalam pasaran modal Bursa Malaysia.


Kita pun tak tahu kenapa, sebab yang kita nampak ramai orang melabur saham mengalami kerugian tapi kenapa semua pihak menyuruh dan menyarankan kita melabur saham?


Baru-baru ini kita dengar dalam berita yang mengatakan orang kita tak pandai dalam pengurusan kewangan dan tak pandai melabur bagi menjana pendapatan dari duit yang mereka ada itu. Jadi kerajaan menyarankan rakyat menyimpan dan melabur. Malah memulakan pendidikan pelaburan di sekolah-sekolah.


Sebenarnya bila kita melabur saham kita akan menjadi sebahagian daripada pemilik syarikat tersebut. Bila syarikat tersebut membesar maka kita juga akan mendapat keuntungan dengan kenaikan harga saham syarikat-syarikat tersebut.


Oleh kerana kebanyakan orang kita tidak mempunyai syarikat, maka melabur dalam syarikat-syarikat yang tersenarai di Bursa Malaysia adalah langkah yang bijak dalam bagi melibatkan diri dalam sesebuah perniagaan.


Dalam jangka masa pendek mungkin kita mengalami kerugian kerana kita setakat berdagang dengam strategi jangka masa yang singkat namun demikian dalam jangka masa panjang sebenarnya keuntungan yang bakal kita terima dengan kenaikan harga saham juga kenaikan pasaran saham dan ekonomi negara keseluruhannya.


Bukankah kita dapat lihat dan negara kita semakin lama semakin maju dan belanjawannya juga semakin lama semakin meningkat naik.


Kalau kita buat perbandingan mungkin KLCI sekarang berada pada 1400 mata tapi tahukah anda yang dahulu Dow Jones juga pernah berada pada paras 1400 mata. Namun demikian ia meningkat dan terus meningkat hingga mencecah ke 36000 mata lantas membawa keuntungan yang banyak kepada pelabur-pelaburnya.


Bayangkanlah sekiranya perkara yang sama berlaku kepada Bursa Malaysia pastinya mereka yang mempunyai ilmu pelaburan saham yang akan beruntung. Mereka yang tak percaya, skeptikal, tak faham dan tak punya ilmu akan ketinggalan.


Jadi jemputlah datang ke kelas atau seminar FZTH yang FY jalankan bagi mendapatkan ilmu yang lengkap dalam perihal pelaburan di Bursa Malaysia.


FY Al Haj

Top Performing Remisier

Kenanga Investment Bank Berhad


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook


' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.