03 Oktober 2022

POTENSI SAHAM IPO NAIK SELEPAS DISENARAIKAN

MESTI BACA


POTENSI SAHAM IPO NAIK SELEPAS DISENARAIKAN


Kebelakangan ini FY dapati saham IPO yang ditawarkan kepada pelabur Bumiputera di MITI dibuka pada harga IPO atau hanya dengan sedikit premium. Kemudian saham IPO itu pula belum lagi mendapat status syariah. Ini menyebabkan pelabur yang memegang Akaun Trading Islamik tidak dapat membeli saham-saham ini pada hari penyenaraiannya.


Kemudian kalau saham itu TIDAK JATUH di bawah harga IPOnya pada hari penyenaraian, ia berkemungkinan besar akan meneruskan kenaikan. PTRB dan INFOLINE sebagai contoh.


Seperkara lagi yang peliknya ialah bila saham IPO itu tidak ditawarkan di MITI saham itu pula naik dengan premium yang besar. AGMO dan UMC contohnya.


Mungkinkah terdapat teori konspirasi yang perlu kita ungkai berdasarkan petunjuk-petunjuk yang FY katakan ini. Fikir-fikirkanlah.


Apapun saham IPO masih menarik dan memberikan pulangan yang tinggi. Mengikut kajian FY lebih 75% saham IPO akan naik pada hari penyenaraiannya dengan kenaikan purata melebihi 14% sejak tahun 2018 sehingga kini. 


Cuma kita kena usaha untuk mencari strategi yang terbaik untuk mendapatkan pulangan yang optimum bagi setiap IPO yang disenaraikan itu.


FY Al Haj

Pemenang 5 Anugerah

Bursa Malaysia


PS - Kalau belum sertai seminar FZTH, jemputlah datang pada hari Selasa dan Rabu, 11 dan 12 Oktober 2022 di Nilai. Semua perkongsian dan kajian ini ada disampaikan dalam seminar tersebut. Wasap Hajah Azila 0166641755 untuk mendaftar. Jom!


PSS - Jangan lupa download apps Tik Tok dan dan follow FY ! 😃


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.