31 Januari 2023

IPO AWAM VESTLAND BERHAD

 


IPO Awam Vestland Berhad

Hari ini, 31 Januari 2023 IPO Awam Vestland Berhad akan disenaraikan di bursa Malaysia. All the best kepada semua pelabur💪🏻

Vestland Berhad akan disenaraikan di Pasaran ACE Bursa Malaysia Securities Bhd pada 31 Jan 2023 dan mengumpul RM56.1 juta daripada tawaran awam permulaan (IPO).

Pengarah Urusan Kumpulan Datuk Liew Foo Heen berkata syarikat perkhidmatan pembinaan itu merancang untuk menggunakan 59.7% atau RM33.5 juta daripada hasil untuk modal kerja, sejajar dengan strategi pertumbuhan kumpulan.
Selain itu, 13.4% (RM7.5 juta) daripada hasil akan digunakan untuk memperoleh ibu pejabat baharu, 19.2% (RM10.8 juta) untuk bon prestasi atau deposit tunai untuk projek pembinaan dan baki RM4.3 juta untuk penyenaraian perbelanjaan.

“Dengan penyenaraian yang dijangka siap bulan depan, pencapaian ini akan meningkatkan imej korporat kami dan akses kepada pembiayaan secara positif. Ia juga akan meningkatkan daya saing perniagaan kami dengan ketara dari segi kos dana dan modal insan, serta keupayaan untuk mendapatkan lebih banyak projek dan meningkatkan hasil dan pendapatan kami,” kata Datuk Liew Foo Heen.
Vestland terlibat terutamanya dalam penyediaan perkhidmatan pembinaan melalui anak syarikat milik penuhnya, Vestland Resources Sdn Bhd.
Liew berkata syarikat itu optimistik untuk mencipta nilai baharu untuk pihak berkepentingan sedia ada dan baharu, berdasarkan buku tender kukuhnya bernilai lebih RM2 bilion projek dan buku pesanan tertunggak RM947.4 juta.

“Rekod prestasi kami yang terbukti menunjukkan komitmen dan kecemerlangan kami dalam menjadi pilihan pilihan pelanggan. Kami amat berterima kasih atas semua sokongan dan kepercayaan yang diberikan kepada kami oleh pihak berkepentingan kami dan kami berharap untuk memulakan perjalanan pertumbuhan mampan ini bersama-sama," katanya.

IPO Vestland terdiri daripada terbitan awam sebanyak 170.0 juta saham baharu dan tawaran untuk penjualan 70.8 juta saham sedia ada, berjumlah 240.8 juta saham biasa pada harga terbitan 33 sen sesaham, menghasilkan anggaran permodalan pasaran sebanyak RM311.6 juta.


Target Price (TP) IPO Vestland Berhad

IPO Price RM 0.33

TA - RM 0.38 (15.2 %)
RHB Bank - RM 0.37 (12%)
SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook ' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.