25 Januari 2023

IPO TTVISION KE BULAN!!!

IPO TTVISION KE BULAN!!!

Oleh FY Al Haj

Remisier Kenanga


Saham TTVISION Holdings Berhad syt pembuatan semiconductor berstatus syariah disenaraikan hari ini merupakan saham IPO keenam yang disenaraikan tahun ini. Alhamdulillah ia terbang tinggi dan menguntungkan semua pelaburnya.


Saham IPO ini ditawarkan pada harga RM0.34 dan dibuka pada harga RM1.49 dengan kenaikan sebanyak RM1.15 atau 338.2%!!!

(sila rujuk lampiran)


Ia naik maksima ke paras limit up hari pertama IPO dengan kenaikan 400% pada harga RM1.70 sesuatu yang tidak kelihatan sejak tahun 90 an dahulu. Kemudian ia ditutup pada harga RM1.28 Alhamdulillah ramai client FY yang untung besar dengan saham IPO ini.


Keadaan ini jelas menunjukkan sentimen saham IPO di Bursa Malaysia amat positif dan nampaknya semakin ramai pelabur dan pedagang yang berminat dengan saham-saham IPO yang boleh memberikan pulangan sehingga 400% pada hari pertama penyenaraiannya!


Tahun ini ada 35 ke 40 syt yang bakal tersenarai di Bursa Malaysia dan ini merupakan petanda baik untuk ekonomi negara amnya dan pelabur saham khususnya.


Semoga prestasi IPO-IPO ini juga akan dinikmati oleh saham-saham IPO yang bakal tersenarai sepanjang tahun 2023 ini. InshaAllah.


Saham IPO terakhir bulan Januari ini ialah ;


Vestland: 31 Jan 2023


Ia oversubscribe sebanyak 18 kali jadi FY yakin ia juga akan memberikan pulangan yang baik hujung bulan ini.


All the best! Jangan lepaskan peluang untuk melibatkan diri dalam pelaburan saham IPO yang menguntungkan ini. Semoga tahun 2023 ini kita dikurniakan dengan rezeki yang melimpah ruah melabur saham di Bursa Malaysia! Amiinn… InshaAllah… 


FY Al Haj

Pemenang 5 + 1 Anugerah 

Bursa Malaysia. 


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.