21 November 2016

STRATEGI PELABURAN SAHAM - TUKAR KUDA BARU

Image result for stallion

STRATEGI PELABURAN - TUKAR KUDA BARU

FY sering ditanya soalan sebegini. FY saya beli saham harga tinggi la ni dah turun banyak. Apa perlu saya buat?

Hold ke jual?

Dalam hal ini kita kenalah tengok saham apa yang dipegang pelabur. Kalau yang jatuh tu saham bagus seperti Dayang, SKPetro, Parkson, Bonia dll maka tak jadi masalah untuk kita terus memegangnya. Kalau nak tambah pun tak mengapa. Lebih lebih lagi saham tu ada bagi dividen.

Tapi kalau yang dipegang tu saham syarikat yang loss atau saham cap ayam Sanichi, Iris, Sumatec dan lain lain maka pada pendapat FY adalah lebih baik kita menjualnya dan menggantikannya dengan saham yang lebih baik.

Atas kedua dua senario ini, itulah sebabnya cut loss strategy sangat penting. Kalau kita beli saham pada harga RM1.00 dan tak cut loss pada harga supportnya katalah 90 sen maka bila saham itu jatuh kepada 30 sen maka kerugian kita akan menjadi bertambah teruk. Dari rugi 10 sen kita rugi 70 sen. Sakit tu.

Dalam hal ini strategi tukar kuda tua yang dah tak bermaya kepada kuda muda yang gagah adalah disarankan. Kuda tua berkemungkinan besar takkan berlari lagi sedangkan kebarangkalian kuda muda yang kuat untuk berlari adalah jauh lebih tinggi!

Jadi bersandarkan kepada faktor kebarangkalian ini, InsyaAllah kita akan dapat lambat laun cover loss dalam pelaburan awal kita tadi.
Persoalannya tahukah anda saham manakah yang merupakan kuda muda dan kuat? The Stallion? Ini kerana anda mungkin turun dari kuda tua dan naik pula ke kuda yang dah nak mampus kerana anda tidak mengenalinya! Lagi teruklah jadinya!!!

Oleh itu, untuk mengenali kuda mana yang kuat, datanglah ke Personal Coaching saham yamg FY jalankan. Hubungi En Ramzi di talian 0173730513 untuk menempah tempat anda. Ramai yang dah datang dari seluruh pelusuk tanahair dan mendapat manfaat darinya. Datanglah dan saksikan sendiri perbezaannya!
Anda suka catatan ini? Like dan share di WA dan FB sebagai tanda sokongan kepada FY.

Sekian dulu.

FY
0166667430
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker Bertauliah InvestSmart
Suruhanjaya Sekuriti

FY Team

Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements.
Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 - TA Expert
Ramzie | 0173730513 - Trading, Execution, Handles Personal Coaching and TA Class Schedule
Yasin | 0193346570 - CDS Administration, Transfers and Opening.
Azila | 0166641755 - Handles In House Seminar and Ebooks.
Shaiful | 0193930317 - Handles FY/DMFK Seminar.

Produk dan Perkhidmatan FY

Baca blog dengan input saham percuma 

Download Ebook Investlah percuma di

Beli Ebook Rahsia IPO RM60 dan Rahsia IPO di MITI RM50
WhatsApp Puan Azila 0166641755.

Masuk group pelaburan saham FY percuma di WhatsApp 0166667430
Seminar Saham bersama FY

atau 

hubungi Puan Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Seminar 2 hari Rahsia Membuka Pintu Rezeki Melabur Saham bersama Dato Md Fadzilah Kamsah dan FY hubungi En Shaiful 0193930317 untuk mengetahui tarikh seterusnya.

Sehari kelas Live Trading Personal Coaching bersama FY

Sehari kelas Live Trading Crash Course Technical Analysis

Hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda.

Cari Faizal Yusup di Youtube untuk menonton siri video pelaburan FY.

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.