09 Oktober 2018

BUAT DUIT MELABUR SAHAM PENNY STOCKS

BUAT UNTUNG MELABUR SAHAM PENNY STOCK.

Sebenarnya ramai juga yang membeli saham 20 sen, 30 sen, 40 sen saham saham penny stock tapi akhirnya jatuh sampai tinggal 1-2 sen malah ada yang dinyahsenaraikan sama sekali.

Di negara ini perkara ini sering berlaku tidak seperti di Amerika dimana saham saham cap ayam akan dikeluarkan segera dari papan dow jones mahupun nesdaq bagi memelihara kepentingan pelaburnya. Di Bursa Malaysia semuanya bercampur aduk umpama rojak. Kita kena ada ilmu bagi mengasingkan antara saham yang bagus dengan yang tak bagus.

Pun begitu kalau anda ada duit yang hendak dibuang anda boleh membeli saham saham bawah 10 sen ini dan simpannya untuk satu jangkamasa.Kalau anda bernasib baik ia mungkin mengambil masa yang sekejap sebelum ia naik tapi sebalik ia juga boleh mengambil masa bertahun lamanya. Tapi pulangannya pula beratus malah beribu peratus sepertimana yang pernah berlaku kepada Priva, XOX, Ifcamsc, Kbunai dan banyak lagi.

Kalau nasib tak baik burnlah duit kita tu sebab saham tu suspended dan dinyahsenaraikan sepertimana Patimas, Keywest dan sebagainya...

Kenapa dan bagaimana kita nak buat duit melabur saham begini?

Kebaikannya ialah saham murah begini mudah dimanipulasi oleh sindiket.

Oleh itu carilah saham bawah 10 sen malah bawah 5 sen lebih baik kerana risikonya cuma 5 sen tapi kalau ia naik pasti pulangannya berbaloi! Jumlah sahamnya pula kecil bawah 500 juta unit contohnya, kemudian saham milik Cina lebih baik.

Dari segi cartanya ia mendatar sekian lama jadi kalau nak cepat untung tunggu sampai volumnya sampai. Bila ini berlaku balunnnn!!!

TAPI ingat high risk high return tapi high risk high loss jugak. Hanya untuk trader yang hebat dan faham apa yang FY maksudkan ini.

FY Al Haj

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA HUBUNGI 0166667430

Hubungi FY di Wasap!


KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.

Faizal Yusup @ FY Al Haj
0166667430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker Bertauliah InvestSmart
Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham FZTH kami diiktiraf Bursa Malaysia
Blog saham FY telah melebihi 3.5 juta pengunjung
Penulis 11 buah buku
Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

TEAM FY

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?

Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements.

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 

Ingin buka platform online untuk trading Saham?
Hubungi Ramzie | 0173730513 

Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? 

Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA.

Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net

Download Ebook Investlah percuma di

Beli Ebook Rahsia IPO RM60 dan Rahsia IPO di MITI RM50
WhatsApp Puan Azila 0166641755.

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Kelas Live Trading Personal Coaching bersama FY di The Curve, Mutiara Damansara diadakan setiap minggu hari bekerja untuk menjadikan anda trader yang bijak dan pelabur yang berhemah.

Kelas Live Trading Crash Course Technical Analysis untuk menjadikan anda penembak tepat trading di Bursa Malaysia.

Hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda. Ia diadakan pada hari bekerja setiap minggu.

Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma? WhatsApp kan nama penuh anda kepada 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari!

Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Thanksss!

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.