11 Oktober 2018

BURSA MALAYSIA JATUHHHH!

BURSA MALAYSIA JATUHHHH!

Catatan FY hari ini ialah mengenai The bigger picture dalam pelaburan saham.

Dulu tahun 80an Dow Jones berada pada tahap 1000 mata tapi menjelang 40 tahun kemudian ia berada pada tahap 26000 mata! Iaitu kenaikan sebanyak 26 kali ganda!

Kalau Malaysia disamakan keadaan itu dengan kenaikan 26 kali ganda maka ia akan menjadi 44200 mata dalam jangkamasa 40 tahun! Gilerlah!!!

Tapi tak logiklah kan. Kenapa? Sebab syt Malaysia bukan syt global macam Coca Cola atau McDonalds ye tak. Populasi Malaysia pun jauh lebih kecil dari USA.

Jom kita pandang dari sudut yang lebih logik. Kenaikan lebih kurang 5% GDP akan mengambil masa 20 tahun untuk ia mengandakan ekonominya. Ini bermakna mengikut kiraan mudah secara langsung maka dalam 20 tahun Indeks Komposit Bursa Malaysia akan berada pada tahap 3400 dan dalam masa 40 tahun ke tahap 5100 mata! Tak okay ker! Tak kesahlah kalau 40 rahun ia pergi sekadar 3000 mata pun kira okay jugak!

Masalahnya kita suka memandang jangkamasa pendek dan akhirnya membawa kegelisahan sedangkan bila kita melihat kepada horizon yang lebih besar ia jauh berbeza.

Cuba lihat kenaikan harga rumah teres sebagai contoh. Dulu tahun 80 an ia berada pada harga 15000 namun sekarang ia berharga 500000!! Dengan kenaikan lebih 30 kali ganda! Mereka yang melabur dalam hartanah pasti untung! Siapa di sini yang beli rumah 10 tahun dahulu yang tak naik harga rumahnya? Mana ada!

Sama je dalam pelaburan saham FY yakin ia akan naik tinggi satu hari nanti dan mereka yang sudah ada ilmu pelaburan saham yang betul pasti akan untung!!!

Jom belajar melabur saham sebagai alternatif pelaburan anda. Bila ia naik kelak kita yang untunggg!!!

Lupakan kejatuhan yang bersifat sementara itu dan pandang lebih jauh ia pasti akan membawa erti.

FY Al Haj

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang,
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai,
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY
www.faizalyusup.net





' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.