23 Oktober 2018

PELABURAN DULU DAN KINI

PELABURAN DI MALAYSIA SEJAK DULU

Tanah
Beli tanah seekar dulu RM5000 sekarang seekar RM Ratus Ribu mengikut kawasan.

Kenaikan puluhan kali ganda.

Rumah
Beli rumah teres dulu RM15000 sekarang RM500,000.

Kenaikan puluhan kali ganda.

Inflasi.
Harga ikan kembung dulu RM1.50 sekarang RM18.00.

Kenaikan puluhan kali ganda.

Saham
KLCI dulu 1300 mata tahun 1993 lepas 25 tahun tahun 2018 1700 mata...

Kenaikan 30 peratus! Sekali ganda pun tak lepas! Terperangkap sekian lama. Singapore, Indonesia dah lepas 3000 mata!

Kalau 1993 hingga 2018 kenaikan GDP Malaysia ialah 5 peratus maka ia akan meningkatkan ekonomi Malaysia 25 tahun x 5% = 125%! Tapi mkt cuma naik 30% macamana tu?

Kalau ia ikut kenaikan hartanah katalah kenaikan 5 kali
ganda cukuplah. Ia akan menjadi 6500 mata la ni! Dow Jones boleh pergi 26000 mata takkan Malaysia setakat 3000 matapun payah?

Sabarrr... Tunggu FY percaya satu masa nanti ia akan break resistance dan pergi jauh!

Jadi buat masa ni kita belajar dulu kerana ilmu saham ini pasti berguna bila tiba masanya nanti. Jadi buat masa ni kita trade short term dulu.

Berminat nak belajar saham dengan kaedah yang betul? Cari FY!

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai,
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY Al Haj
www.faizalyusup.net

PS - *Kelas Live Trading TA Advance*
24 Oktober 2018
Hubungi Ramzie 0173730513 untuk mendaftar.
Hanya sesuai untuk pelabur yang ada asas TA.

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.