18 Oktober 2018

KELEBIHAN ONLINE PLATFORM KENANGA

APA KELEBIHAN PLATFORM KENTRADE?

FAQ ONLINE PLATFORM
S - Jual beli saham di pasaran saham, macamana tawar menawar antara pembeli / penjual berlaku sebab tak bersemuka.?

FY - Kalau kita transfer duit pakai MBB2U kira platform ler.. urusniaga dijalankan tapi kita tak jumpa teller bank pun... Yang masukkan duit tak tengokpun muka orang yang menerima duit.

S - Apa itu platform dan apa yang platform buat?

Platform adalah tempat dimana urusniaga jual beli saham dijalankan. Ia juga menyediakan maklumat yang komprehensif untuk kita membuat penilaian dan analisa akan saham mana yang berpotensi untuk naik dan menguntungkan pelaburnya...

S : FY boleh tak terangkan skit kelebihan platform kenanga berbanding dengan platform yg lain..., apa yg berbeza dari platform lain..., nak tahu juga ni..😄😄😄

Jawapan FY :
PLATFORM ONLINE TRADING SAMA KE?
Ramai pelabur yang menyangka platform online iaitu tempat dimana urusniaga saham dijalankan sama sahaja antara satu broker kepada satu broker yang lain. Walhal ia sebenarnya berbeza.

Sebenarnya platform online ini memainkan peranan yang penting baik kepada trader mahupun investor. Lagi komprehensif platform online kita maka lagi mudahlah kita buat analisa pelaburan sebelum mengambil sesuatu tindakan pelaburan. Ini kerana kita tak perlu melayari pelbagai website hanya untuk melengkapkan analisis yang ingin kita lakukan sekiranya kita punya online platform yang komprehensif.

Dalam hal ini bila dibuat perbandingan dengan platform online broker yang lain, FY dapati Kenanga mempunyai platform yang terbaik. Rasanya tak perlulah FY jelaskan apa yang tiada dalam platform yang lain itu tapi biarlah FY huraikan apa kelebihan platform Kenanga yang bernama Kentrade;

Antara ciri-cirinya;
1. General Info
2. Pengiraan brokerage
3. Latest News, Corporate Exercise dan Announcement
4. Status syariah
5. Portfolio Status
6. Trading Status
7. Favorite list
8. Boleh memilih pelbagai variables yang kita suka bersesuaian dengan strategi pelaburan kita.
9. Dan macam macam lagi
Untuk FA
1. Financial reporting yang terkini hingga 5 tahun sebelumnya
2. Perbandingan Industri
3. Ratio-Ratio
4. Altiviti syarikat
5. Senarai 30 pemegang saham terbesar
6. Kenanga research paper
7. dan macam macam lagi
UNTUK TA
1. Carta dengan pelbagai indikator
2. Carta interaktif yang mesra pengguna
3. Carta bulanan hingga ke carta 5 minit untuk trader
4. Carta real time
5. Auto program untuk Support n Resistance
6. Pelbagai indikator dan screener
0. Serta macam macam lagi

Sebenarnya dengan adanya Kentrade kita boleh buat analisa saham, membanding, screening saham dalam satu jangkamasa yang pendek. Dalam satu minit dah boleh siap analisa! Boleh dikatakan semua maklumat ada di situ.

Kalau anda tak tahu indikator atau elemen mana yang penting / kuat untuk kita lihat dan apakah impaknya kepada harga saham, maka di sinilah FY boleh membantu. Anda boleh sesat kalau anda tak faham FY lah yang bakal menjadi penyuluhnya. Biar FY tunjukkan apa yang perlu anda ketahui dan elemen manakah yang paling penting untuk dititikberatkan demi menjana keuntungan di Bursa Malaysia.

Selain analisa Fundamental dan Financial bagi tujuan pemilihan saham berpotensi platform Kenanga juga menyediakan paparan analisa teknikal yang interaktif bagi kita menganalisa pergerakan harga saham yang ingin kita beli itu. Dengan itu memberikan kita poin atau signal akan timing yang terbaik untuk kita membeli mahupun menjual.

Sekiranya anda ingin mencuba kelebihan Kentrade yang FY katakan ini, anda boleh menggunakannya secara percuma selama 90 hari dengan mendaftar di;
www.kentrade.com.my

Apapun kalau anda ingin belajar melabur saham dengan FY anda cuma perlu simpan no hp ini 0173730513 En Ramzie. Tanya dia bila kelas FY yang terdekat.

FY harap anda boleh like dan share kalau anda merasakan yang catatan ini bermanfaat. Kalau anda ada cadangan akan apa yang ingin FY tulis mengenai pelaburan saham tulis di ruang komen okay! Thanksss!!!

Nak ebook saham free? Download di;
www.faizalyusup.my

Itu sahaja buat kali ini.
Terima kasih sudi membaca!

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang,
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai,
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY Al Haj
www.faizalyusup.net

PS - *Kelas Live Trading TA Advance*
24 Oktober 2018
Hubungi Ramzie 0173730513 untuk mendaftar.
Hanya sesuai untuk pelabur yang ada asas TA.





' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.