04 April 2011

Masalah Usahawan / Peniaga Bumiputera / BAC

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah Taala.

FY bersyukur ke ke hadrat Allah Taala sebab semakin lama blog ini semakin dikenali dengan harapan ia membawa manfaat kepada siapa sahaja yang dijodohkan dengannnya walau dimana anda berada. Agaknya bolehlah dibuat peribahasa begini ;

Harimau mati meninggalkan belang,
Manusia mati meninggalkan nama,
FY mati meninggalkan BLOG! hawhawhaw...

Minta maaflah kebelakangan ini FY tak punya ruang untuk menulis akan kisah-kisah motivasi dan kaunseling kehidupan. Entah kenapa Allah Taala memilih FY untuk berbakti dalam Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia yang mana membawa bersama kesibukan di sana dan di sini terutamanya dalam membangkitkan isu bumiputera amnya juga isu pembabitan bumiputera dalam pasaran modal.

Ia telah membawa FY kepada lab yang cuba mencari resolusi juga penyelesaian mengenai isu relaxation of 30% quota kepada kakitangan industri, road show untuk menerangkan mengenai peruntukan saham IPO khas buat Bumiputera yang dianjurkan MITI, dilantik menjadi jawatankuasa dalam Business Advisory Centre sebuah badan yang ditubuhkan bagi menangani isu-isu permasalahan yang dihadapi oleh usahawan Bumiputera dan sebagainya.

Sekiranya anda merupakan seorang usahawan dan memerlukan bantuan maka anda boleh melayari laman sesawang ini : http://myentrepreneur.miti.gov.my/ 

InsyaAllah mereka akan dapat membantu. Apapun BAC masih baru jadi berilah kami ruang untuk memperbaiki keadaan andai ada kesilapan semoga semua yang kami rancang akan menjadi kenyataan satu hari nanti.

Nampaknya entah kenapa FY yang selalunya solo dan melakukan sesuatu itu dalam peringkat individu telah naik peringkatnya untuk mencari penyelasaian dalan masalah masyarakat dan bangsa pula. Mungkin ada sebab kenapa semua ini berlaku namun FY pastinya mengambil amanah ini dengan penuh tanggungjawab, ikhlas dan amanah. Itu sahaja yang FY tahu.

Sekian dahulu.

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.