21 Ogos 2013

Masalah IPO MITI UMW Oil and Gas

Salam Aidilfitri...

Kepada pelabur yang memohon saham IPO MITI UMW OG berkemungkinan besar telahpun mendapat keputusan permohonannya melalui surat tawaran yang telah diposkan kepada pihak anda. Namun terdapat beberapa masalah yang perlu diselesaikan.

1. Tiada borang Aku Terima yang dilampirkan bersama.
2. Tiada borang Payment Instruction bagi tujuan membayar langganan saham-saham tersebut.
3. Tiada borang DIF atau Delivery Instruction Form bagi mengarahkan Bank Penasihat untuk memasukkan saham-saham tersebut ke dalam akaun CDS tuan-tuan dan puan-puan.
4. Borang tersebut tiada dalam Website MITI untuk diupload apatah lagi dicetak.
5. Website MITI pula masih diperbaiki dan diselenggara sejak berbulan yang lalu.

Apa nak jadi? 
FY pun tak tahu. 
Mungkin ada agenda lain dibelakangnya? 
Pun FY tak tahu.

Mungkin tuan puan boleh tanya kepada pihak MITI sendiri. 
No Tel mereka - 03 88805089. Itupun kalau mereka angkat gagang telefon tu.

Terakhir FY dengar ia dilanjutkan ke bulan Oktober pula. Entahlah.

IPO MITI ini sebenarnya boleh dijadikan umpama BRIM kepada semua pelabur Bumiputera dan secara tak langsung meningkatkan ekonomi Bumiputera di negara ini.

Katalah saham FGV ada 3 Billion dan diberikan kepada 3 juta pelabur Bumiputera 1000 unit seorang maka setiap pelabur akan mendapat RM700.00 setiap seorang pada hari penyenaraiannya tapi mungkin ia lebih senang untuk memperuntukkannya kepada 1000 orang sejuta saham seorang. Yang kaya bertambah kaya yang miskin tak dapat apa-apa macam peminta sedekah di tepi jalan. Entahlah.

Kemudian sebagai Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera FY dan rakan-rakan bertemu dengan Pengarah Seksyen IPO MITI ini dalam usaha mendapatkan peruntukan saham ini bagi pihak pelanggan kami yang ramai namun ia ditolak mentah-mentah. Surat rasmi juga telah dihantar namun tiada jawapan. Yang peliknya ada beberapa pelabur yang mendapat sehingga 5 juta saham SEORANG! Hanya kerana mereka mengenali orang besar dalam MITI. Pelik-pelik. Industri ini kecil sahaja dan terus terang setiap pergerakan pasti akan diketahui juga. Entahlah.

Agaknya kepentingan ORANG PERSEORANGAN lebih penting dari kepentingan RAMAI. Entahlah.

Apapun ini hanyalah luahan pendapat FY salah seorang rakyat Malaysia yang mengundi dalam pilihanraya yang lalu.

Mungkin secara amnya tidak ada sesiapa yang mendengarnya tetapi khusus kepada mereka yang terlibat FY harap lakukanlah sesuatu yang boleh membawa perubahan ke arah kebaikan. Ingatlah hidup ini bukan sekadar di dunia yang fana ini.

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kalau ada salah dan silap.

Sekian FY mengundur diri.

FY
016 6667430
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker
Smart Invest Roadshow anjuran Securities Commission

PS – InsyaAllah FY akan ke menjalankan seminar lengkap basic dan advance di Kota Bahru, Kota Kinabalu, Johor Bahru dan Pulau Pinang dalam tahun 2016 ini supaya pelabur di luar sana tak perlu datang belajar personal coaching bersama FY di Kuala Lumpur.

PERKHIDMATAN KAMI

Buka Akaun CDS dan Trading

Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat atau melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no hp ke talian 019 3346570 untuk urusan melalui pos.

Khidmat Nasihat Pelaburan Saham

Remisier dan dealer kami sentiasa berada di pejabat bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

Personal Coaching Pelaburan Saham

Personal Coaching live bersama FY, kelas FY dibuka SETIAP HARI waktu bekerja di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan. Inilah satu-satunya kelas personal coaching saham yang dibuka setiap hari waktu bekerja di negara ini.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi.

Untuk Semua Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang berpengalaman.

Lunch disediakan.

Yuran RM900.00 seorang untuk sesi sehari.

Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com



Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelaburyang bijak dan berhemah.

Anda cuma perlu menghubungi pihak kami bagi menempah slot anda.

Woksyop Analisa Teknikal

Diadakan dari masa ke semasa. Nantikan pengumuman tarikhnya dalam blog ini.



Seminar Saham Super Investors
Layari www.seminarsaham.com.my untuk keterangan lanjut.


Ebook Investlah Percuma
Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma bila anda menghubungi pihak kami.


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.



Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.


Hubungi kami ;
                                                                       
FY     – 016 6667430 / 012 6540130 / greng70@yahoo.com
Zuhri – 012 6290407 / muhammadzuhri@gmail.com
Yasin – 019 3346570 / yasinyunus2714@gmail.com
Ramzie - 017 3730513 /eizmar11@yahoo.
Azila  – 016 664 1755 / 012 2511755 / azilamile@yahoo.com

Pejabat kami ;

Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve



Mutiara Damansara

LINK PERKHIDMATAN KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Cover Letter Permohonan Saham IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Woksyop BTX - Online Trader
Personal Coaching
Seminar Saham Super Investor
Testimoni Peserta Seminar Super Investor
Seminar SuperTech Investor
Seminar SuperTrader

FOLLOW FY di Twitter – twitter.com/afaizalyusup
ADD FY di Facebook - www.facebook.com/faizalyusupii


SUBSCRIBE di www.faizalyusup.net bagi mendapatkan artikel-artikel TERKINI mengenai pelaburan saham.

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.