22 Julai 2019

TIP SAHAM DI BURSA MALAYSIA



PERIHAL TIP SAHAM

Kita sering dapat tip saham dari sini dan sana. Dalam wasap dari House of Technical Ideas, dari UOB, Stock Alliance, Kenanga, dari RHB, dari M+, dari bermacam grp wasap dan telegram, dari mulut orang, dari sosial media dan dari grp wasap FY...

Persoalannya apakah yang perlu kita buat dengan maklumat yang raw atau mentah itu?

Ada yang gamble jer... Terus beli untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Tengoklah nasib. Untung tunjuk sana sini rugi diam jer...

Namun saranan FY buatlah analisis terlebih dahulu adakah ;

⁃ Syt untung atau rugi
⁃ Apalah aktiviti syarikat
⁃ Adakah saham itu saham cap ayam
⁃ Berapa PE nya
⁃ Director pegang berapa peratus saham
⁃ Ada bagi dividen ke tak?
⁃ perbandingan antara syarikat
⁃ Saham income ke growth
⁃ Berapa nilai sebenar syarikat tersebut.
⁃ Dari mana kita dapat tip tu.


Analisis dari segi timing;

⁃ Dimana kedudukan harga saham ketika ini?
⁃ Dah jalan ke belum?
⁃ Di atas ke di bawah
⁃ Nak buy on support atau on breakout?
⁃ Volume ada ke tak?
⁃ Apa strategi risk n return ratio kita?
⁃ Berapa banyak boleh beli
⁃ Berapa jauh boleh pergi?


Objektif pelaburan pula

⁃ Jangkamasa pendek?
⁃ Sehari? Contra? Sebulan? 3 bulan? Setahun?
⁃ Jangkamasa panjang?
⁃ Nak averaging?
⁃ Asset Allocation?

Dan banyak lagi.

Sebab itulah FY adakan analisis IMANTAP dan Teknik TIMING dalam PC ZZFY bagi menjawab semua soalan ini agar anda menjadi pelabur dan trader yang lebih bijak!

Bila dah masuk kelas FY barulah faham kenapa tip tu diberi, tahu berapa banyak nak beli, tahu risikonya, tahu bila nak beli, tahu bila nak jual, tahu buat analisis sendiri dan sebagainya.

Barulah melabur namanya kerana punya ilmu... Kalau tak gambling namanya... Baik minta FY bagi nombor ekor jer... Hawhawhaw...

Datanglah belajar! Pasti berbaloi! Call Ramzi 0173730513 untuk mendaftar masuk ke PC ZZFY.

Jangan lupa like dan share juga kalau beli saham beli kat Kenanga dengan FY sebagai remisier anda! Itu pentinggg...

Sekian dulu buat kali ini.

Ikhlas,

FY Al Haj
016 6667430
greng70@yahoo.com
www.faizalyusup.net
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker / Subject Matter Expert
Smart Invest Roadshow anjuran Securities Commission

FY menjalankan seminar saham From Zero To Hero hampir setiap bulan di Dewan DIFKA , Seksyen 7, Bangi hampir setiap bulan. Seminar yang FY jalankan ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia. Jadi kalau anda berminat untuk menyertainya anda cuma perlu WhatsApp Hajah Azila di talian 016 664 1755.

PERKHIDMATAN KAMI

Buka Akaun CDS, CDS Islamik dan Trading
Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat FY di Kenanga Investment Bank Berhad, Tkt 2, the Curve, Mutiara Damansara atau melakukannya melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no HP ke talian 011 2139 5718 untuk kami hantarkan borang CDS melalui pos.

Untuk keterangan lanjut anda boleh melayarinya di sini.

Buka Platform Online Kentrade di Kenanga
Platform online Kentrade adalah antara platform pelaburan saham yang terbaik di negara ini kerana ia punya pelbagai ciri dan paparan yang komprehensif untuk kita menjalankan analisa pelaburan. Transaksi penjualan dan pembalian saham juga boleh dijalankan melalui platform ini. Free trial selama 90 hari diberikan kepada pelabur baru dan selepas itu ia kekal percuma asalkan kita membuka akaun CDS dengan Kenanga. 

Anda boleh menonton kaedah membuka Platform Kentrade itu di sini

Khidmat Nasihat Pelaburan Saham
Remisier dan dealer dalam team FY sentiasa berada di pejabat setiap hari bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

Masuk Group Saham FY di WhatsApp
Atau anda juga boleh masuk ke dalam group saham FY di WhatsApp dengan menghubungi FY terus di talian 016 666 7430. Di sini pelbagai pengisian pelaburan saham serta tips saham akan diberikan setiap hari.

Personal Coaching Pelaburan Saham
Personal Coaching live trading bersama FY, kelas FY dibuka pada waktu bekerja berdasarkan permintaan di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;



HARI BEKERJA
Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

di Pejabat kami ;
Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve
Mutiara Damansara (Berdekatan IKEA)
Petaling Jaya

Kesesuaian

Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
berpengalaman tapi masih blur, yang masih rugi melabur saham di Bursa Malaysia.

Lunch disediakan.

Yuran RM900.00 seorang untuk kelas sehari.
Peserta juga akan dimasukkan dalam group saham eksklusif bersama FY secara percuma.

Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelaburyang bijak dan berhemah.


Group Ekslusif FY di WhatsApp

Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

Seminar Saham From Zero to Hero

Merupakan seminar pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia. Seminar yang diktiraf Bursa Malaysia.






Ebook Investlah Percuma
Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma dengan melayari www.faizalyusup.my


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.



Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.


HUBUNGI TEAM FY ;

Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
Hubungi : Cik Anna - 011 2139 5718
Emel : anaisme65@yahoo.com

Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 016 664 1755
Emel : azilasmile@yahoo.com

Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com

Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Personal Coaching

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.