28 Mac 2016

MODUS OPERANDI SKIM CEPAT KAYA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...



Sebenarnya banyak skim cepat kaya yang berselindung dangan menggunakan tema pelaburan yang menguntungkan. Di sini FY sertakan beberapa modus operandi yang mereka gunakan untuk memperdaya anda.

ZIP DOMPET ANDA KETAT KETAT DAN JAUHKAN DIRI DARI SKIM CEPAT KAYA!!!

Dari dulu sejak zaman Pak Man Telo dengan labu peramnya hingga sekarang dah banyak Skim Ponzi yang bertukar topengnya dari masa ke semasa tapi pelabur masih lagi terkena dan mengalami kerugian hingga jutaan ringgit...
Mereka datang dengan pakaian yang kemas, dengan jam mahal di pergelangan tangan, dengan kereta mewah menjanjikan pulangan pelaburan yang tinggi, terjamin dan konsisten. Namun ada juga yang datang dengan jubah dan kopiah, dengan nama haji dan ustaz dengan pelaburan di timur tengah. Kalau PNB, EPF dan semua fund yang punya kepakaran yang tinggi dalam pelaburan pun begitu sukar untuk memberikan pulangan melebihi 10% setahun bagaimana bisa mereka melakukan sesuatu yang ajaib?

Caranya, beli emas, berniaga forex, Pelaburan di sana sini dangan pakej itu dan ini dan syarikat telah berdaftar dengan SSM dll. La kenapa syarikat tu nak cari duit tak pi senaraikan je saham mereka di Bursa Malaysia?
Kemudian ditunjukkan pula gambar gambar upline mereka yang dah berjaya, proposal yang gempak, website yang canggih. Anda cuma perlu cari beberapa orang sahaja lagipun skim masih baru dan anda akan berada di atas katanya...
Yang dah jadi agen menikus, kena kejar dengan saudara mara, sahabat handai dan taulan nakkan duit balik. Sampai ada nak mengugut bunuh dsbnya. Dahlah duit habis, hubungan silaturrahim terputus, hidup dalam ketakutan dan semakin lama semakin melarat kerana pinjaman yang perlu dilunaskan...
Sifat tamak manusia menguasai, anda pun masuk dapat gula gula sebulan dua, bertambah percaya, bertambah pelaburan, ambil pinjaman, jual tanah, dabnya kemudian pulak cari saudara mara, sahabat handai dan taulan ajak menyertai... Tak lama kemudian habuk pun tarak, keuntungan yang dijanji dimungkiri, website dah tutup, penganjur entah kemana. Nak repot polis takut langsung tak dapat duit modal balik.Tinggallah harapan yang berpanjangannn... Anda telah disontot!



Wahai sahabat ambillah iktibar. Cek dengan Suruhanjaya Sekuriti, hubungi mereka bagi mengetahui kesahihahnya. Jadilah Pelabur Bijak.
MODUS OPERANDI GORES DAN MENANG...

Dia hampiri anda di pasaraya nak bagi hadiah percuma, kemudian suruh isi borang dan ada cabutan bertuah pula...
Dia datang rumah anda mengatakan mereka ada cabutan bertuah khas buat anda, anda cabut dan dapat hadiah terbesar kereta umpamanya...

Yakin, anda pergi bank, tabung haji dan PNB keluarkan duit ASB dan bagi pada mereka...
Sampai ke pejabat hadiah tiada diganti pula dengan hadiah lain yang kononnya mahal dan berharga walhal sebenarnya murah produk buatan China...


Tapi kena bayar duit sekian sekian untuk mendapatkan hadiah tersebut... Kena datang pejabat mereka seberapa segera bagi mengambil hadiah tersebut...
Datang seorang kawannya mengukuhkan cerita. Anda paling bertuah sbb orang lain cuma dapat hadiah kecil jer...
Sedarilah anda telah disontot!



Hindari skim cepat kaya, emel penipu juga gores dan menang!

DELETE JE EMEL DARI ORANG YANG TIDAK ANDA KENALI...

SIMPAN PASSWORD DAN PIN NUMBER BANK ANDA HANYA UNTUK DIRI ANDA!!!
Dia emel, ingin berkenalan, katanya dia dari England dan akan ke Malaysia tak lama lagi...
Dia emel katanya dia nak bagi hadiah yang bernilai Ribuan USD yang akan diposkan kepada anda...
Dia emel katanya ada wasiat yang bernilai jutaan ringgit anda boleh dapat...
Dia emel profilnya lelaki hensem dari Eropah sana... Katanya nak berkenalan, menjalin hubungan hingga ke gerbang perkahwinan...
Dia emel katanya dia nak bagi anda percutian ke luar negara...
Inilah antara modus operandi si con man kebanyakannya awang hitam untuk menipu anda. Termakan, duit dan tubuh boleh tergadai, dipenjarakan kerana menjadi keldai dadah dsbnya....
Dalam dunia tiada yang too good to be true... no free ride... Hati-hatilah jangan terkena kelak merana...




Hati-hati dengan semua ini. Pengetahuan dan kesedaran akan dapat mencegah kerugian.

atau
Dia telefon atau SMS mengatakan dia dari Bank Negara, Bank, SPRM, Mahkamah mahupun Bukit Aman mengatakan yang anda ada hutang yang belum diselesaikan atau dia emel mengatakan no pin dan password anda sudah expired dan perlu ditukar! Dia mengatakan kalau anda tak selesaikan hutang anda segera anda akan dijatuhlan hukuman, dihukum, disenaraihitam mahupun dipenjarakan... Kemudian mereka minta maklumat anda contohnya no ic, password, no kad kredit, no di belakang kredit kad, pin number dan sebagainya kononnya bagi tujuan pengesahan walhal mereka menggunakan maklumat ini untuk mencuri duit anda! Atau mereka menyuruh anda ke bank dan mendeposit duit bagi melunaskan hutang tersebut tersebut segera, hari ini juga supaya tindakan ke atas anda tidak dikenakan. Sedarilah dalam hal ini anda akan tersontot!



JAGA-JAGA SKIM PELABURAN SAHAM, FCPO

Dia datang mengaku Trader, Dealer mahupun Remisier
Dia datang bawa cerita gembira melabur CPO
Bermodal minima 10K dan ke atas
Boleh dapat jaminan pulangan tinggi setiap bulan katanya
Kepada Introducer ada 10% siap sedia

Yang pelik modal kena masuk dalam akaun personalnya... Kenapa yer? Ini sah salah di sisi BAFIA
Ada agreement segala

Yang pelik kalau boleh kaya cara begitu kenapa pulak minta dana dari pelabur?
Yang pelik dia tak tunjuk pula lesennya...

Saranan FY bukalah akaun atas nama sendiri, belajar daru mentor yang betul dan trade dengan bijak dan berhemah!
Hati-hati anda mungkin akan tersontot!



Sekian dulu buat kali ini.

Ikhlas,

FY Al Haj
016 6667430
greng70@yahoo.com
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker / Subject Matter Expert
Smart Invest Roadshow anjuran Securities Commission

FY menjalankan seminar saham From Zero To Hero hampir setiap bulan di Dewan DIFKA , Seksyen 7, Bangi hampir setiap bulan. Seminar yang FY jalankan ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia. Jadi kalau anda berminat untuk menyertainya anda cuma perlu WhatsApp Hajah Azila di talian 016 664 1755.

PERKHIDMATAN KAMI

Buka Akaun CDS, CDS Islamik dan Trading
Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat FY di Kenanga Investment Bank Berhad, Tkt 2, the Curve, Mutiara Damansara atau melakukannya melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no HP ke talian 011 2139 5718 untuk kami hantarkan borang CDS melalui pos.

Untuk keterangan lanjut anda boleh melayarinya di sini.

Buka Platform Online Kentrade di Kenanga
Platform online Kentrade adalah antara platform pelaburan saham yang terbaik di negara ini kerana ia punya pelbagai ciri dan paparan yang komprehensif untuk kita menjalankan analisa pelaburan. Transaksi penjualan dan pembalian saham juga boleh dijalankan melalui platform ini. Free trial selama 90 hari diberikan kepada pelabur baru dan selepas itu ia kekal percuma asalkan kita membuka akaun CDS dengan Kenanga. 

Anda boleh menonton kaedah membuka Platform Kentrade itu di sini

Khidmat Nasihat Pelaburan Saham
Remisier dan dealer dalam team FY sentiasa berada di pejabat setiap hari bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

Masuk Group Saham FY di WhatsApp

Atau anda juga boleh masuk ke dalam group saham FY di WhatsApp dengan menghubungi FY terus di talian 016 666 7430. Di sini pelbagai pengisian pelaburan saham serta tips saham akan diberikan setiap hari.

Personal Coaching Pelaburan Saham
Personal Coaching live trading bersama FY, kelas FY dibuka pada waktu bekerja berdasarkan permintaan di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;



HARI BEKERJA
Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

di Pejabat kami ;
Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve
Mutiara Damansara (Berdekatan IKEA)
Petaling Jaya

Kesesuaian

Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
berpengalaman tapi masih blur, yang masih rugi melabur saham di Bursa Malaysia.

Lunch disediakan.

Yuran RM900.00 seorang untuk kelas sehari.
Peserta juga akan dimasukkan dalam group saham eksklusif bersama FY secara percuma.

Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelaburyang bijak dan berhemah.

Group Ekslusif FY di WhatsApp

Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

Seminar Saham From Zero to Hero

Merupakan seminar pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia. Seminar yang diktiraf Bursa Malaysia.






Ebook Investlah Percuma
Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma dengan melayari www.faizalyusup.my


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.



Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.


HUBUNGI TEAM FY ;

Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
Hubungi : Cik Anna - 011 2139 5718
Emel : anaisme65@yahoo.com

Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 016 664 1755
Emel : azilasmile@yahoo.com

Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com

Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Personal Coaching
















Personal Coaching Pelaburan Saham

Apapun andai anda ;

Tak tahu apakah impak Currency, Komoditi dan Politik kepada pasaran,
Tak tahu apakah tema pasaran samasa,
Tak tahu samaada Bursa Malaysia sihat atau tidak untuk melabur,
Tak tahu bagaimana untuk memilih saham yang menguntungkan,
Tak tahu bagaimana untuk memilih saham pendapatan atau pertumbuhan
Tak tahu samaada anda sesuai menjadi Trader atau Investor
Tak tahu bagaimana untuk mengetahui saham mana yang patuh syariah,
Tak tahu bagaimana untuk mengira EPS dan PE atau ratio syarikat,
Tak tahu bagaimanakah strategi mengira saham,
Tak tahu apakah strategi pelaburan nilai,
Tak tahu apakah strategi dollar cost averaging,
Tak tahu apakah strategi terbaik dan berkesan melabur saham, 
Tak tahu membandingkan saham-saham dalam industri,
Tak tahu analisa manakah yang terbaik FA, TA, RA, BA, QA dan lain-lain,
Tak tahu impak rumors dan news kepada harga saham,
Tak tahu nilai sasaran sesuatu saham,
Tak tahu Indikator mana dalam Analisa Teknikal yang paling berkesan,
Tak tahu strategi terbaik Analisa Teknikal dan Bursa Malaysia
Tak tahu manakah platform online yang terbaik,
Tak tahu timing terbaik membeli dan menjual saham,
Tak tahu bagaimana nak screening saham,
Tak tahu mengenai sindiket saham di belakang tabir,
Tak tahu di mana nak cari maklumat-maklumat saham,
Tak tahu itu dan ini dalam melabur di Bursa Malaysia...

Jawapan kepada semua persoalan ini ada dalam sesi Personal Coaching FY!


Personal Coaching live bersama FY, kelas FY dibuka pada waktu bekerja di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan. Inilah satu-satunya kelas personal coaching saham yang dibuka setiap hari waktu bekerja di negara ini.

Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

Anda cuma perlu menghubungi pihak kami bagi menempah slot anda. Saksikan testimoni peserta dalam video ini ;




Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;

 
SETIAP HARI WAKTU BEKERJA
Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

di Pejabat kami ;
Kenanga Investment Bank Berhad
240 Tingkat 2, The Curve
Mutiara Damansara

Untuk Semua Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
berpengalaman.
Lunch disediakan.
Yuran RM900.00 seorang untuk sesi sehari.
Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelabur yang bijak dan trader yang berhemah.

Group FY di FB dan WhatsApp

Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

Woksyop Analisa Teknikal

Seminar untuk Trader jangkamasa pendek yang ingin buat duit setiap hari di Bursa Malaysia dengan kaedah Analisa Teknikal. Meramal pergerakan harga saham dengan menganalisa carta pergerakan harga menggunakan indikator-indikator pasaran. Diadakan dari masa ke semasa. Nantikan pengumuman tarikhnya dalam blog ini.

Seminar Saham Super Investors

Seminar basic overview pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia.

Kalau anda ;

Nak tahu kedudukan Bursa Malaysia di mata dunia
Nak tahu mengenai pelaburan saham sebagai alternatif pendapatan
Nak tahu rahsia menjana pendapatan dari IPO Awam
Nak tahu rahsia menjana pendapatan dari IPO di MITI
Nak tahu rahsia menjana pendapatan dari Private Placements
Nak tahu bagaimana sesuatu saham disenaraikan
Nak tahu kenapa sesuatu syarikat ingin disenaraikan
Nak tahu apakah kelebihan melabur saham
Nak tahu apakah kategori saham-saham di Bursa Malaysia
Nak tahu kepentingan indeks dan petunjuk pasaran
Nak tahu kos menjalankan urusniaga saham
Nak tahu settlement period Bursa Malaysia
Nak tahu adakah menggunakan trading online atau remisier lebih baik
Nak buka akaun CDS secara percuma
Nak buka akaun CDS Islamik 
Nak buka akaun Trading
Nak tahu kepentingan Network kepada pelabur
Nak tahu 6 langkah rahsia menjana keuntungan dalam pelaburan
Nak tahu 15 garispanduan memilih saham
Nak tahu software pelaburan saham yang terkini dan terbaik
Nak tahu kelebihan kita sebagai pelabur

Nak tahu itu dan ini dalam melabur di Bursa Malaysia...

Layari www.seminarsaham.com.my untuk mendapatkan kandungan lengkap seminar mahupun keterangan lanjut.

Saksikan testimoni peserta Seminar Super Investor dalam video pendek ini ;




 
Ebook Investlah Percuma

Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma bila anda menghubungi pihak kami.

 
Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.


Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.

 
HUBUNGI TEAM FY ;

Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
Hubungi : En. Yasin Yunus - 019 3346570
Emel : yasinyunus2714@gmail.com

Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
Hubungi : Puan Azila Ismail - 012 2511755
Emel : azilasmile@yahoo.com

Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
Emel : muhammadzuhri@gmail.com

Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
Emel : eizmar11@yahoo.com

LINK PERKHIDMATAN KAMI ;

Biodata Sifu Faizal Yusup
http://www.faizalyusup.net/2014/05/biodata-faizal-yusup-fy-yang-terkini.html
Apa Itu Saham?
Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
Saya Nak Melabur Saham Tapi…
Pakar Rujuk Pelaburan Saham
Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
Apa Itu Akaun CDS
Membuka Akaun CDS
Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
Panduan Membuka Akaun Online
Panduan Mencari Mentor Saham
Modal Permulaan Melabur Saham
Pulangan Keuntungan Melabur Saham
Memulakan portfolio pelaburan saham
Onlne VS Khidmat Remisier
Trader VS Investor
Menentukan Status Syariah Saham 
Strategi Pelaburan Saham
Bermain Saham Secara Kontra
Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
Panduan Pemilihan Saham 
Panduan Membeli Saham Penny Stocks
Kejatuhan Mendadak Harga Saham
Membaikpulih Portfolio saham
Mencari Ilmu Pelaburan Saham
Woksyop BTX - Online Trader
Personal Coaching
Seminar Saham Super Investor
Testimoni Peserta Seminar Super Investor
Seminar SuperTech Investor
Seminar SuperTrader

FOLLOW FY di Twitter – twitter.com/afaizalyusup
ADD FY di Facebook - www.facebook.com/faizalyusupii
SUBSCRIBE di www.faizalyusup.net bagi mendapatkan artikel-artikel TERKINI mengenai pelaburan saham.






' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.