28 Mac 2016

MODUS OPERANDI SKIM CEPAT KAYA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...



Sebenarnya banyak skim cepat kaya yang berselindung dangan menggunakan tema pelaburan yang menguntungkan. Di sini FY sertakan beberapa modus operandi yang mereka gunakan untuk memperdaya anda.

ZIP DOMPET ANDA KETAT KETAT DAN JAUHKAN DIRI DARI SKIM CEPAT KAYA!!!

Dari dulu sejak zaman Pak Man Telo dengan labu peramnya hingga sekarang dah banyak Skim Ponzi yang bertukar topengnya dari masa ke semasa tapi pelabur masih lagi terkena dan mengalami kerugian hingga jutaan ringgit...
Mereka datang dengan pakaian yang kemas, dengan jam mahal di pergelangan tangan, dengan kereta mewah menjanjikan pulangan pelaburan yang tinggi, terjamin dan konsisten. Namun ada juga yang datang dengan jubah dan kopiah, dengan nama haji dan ustaz dengan pelaburan di timur tengah. Kalau PNB, EPF dan semua fund yang punya kepakaran yang tinggi dalam pelaburan pun begitu sukar untuk memberikan pulangan melebihi 10% setahun bagaimana bisa mereka melakukan sesuatu yang ajaib?

Caranya, beli emas, berniaga forex, Pelaburan di sana sini dangan pakej itu dan ini dan syarikat telah berdaftar dengan SSM dll. La kenapa syarikat tu nak cari duit tak pi senaraikan je saham mereka di Bursa Malaysia?
Kemudian ditunjukkan pula gambar gambar upline mereka yang dah berjaya, proposal yang gempak, website yang canggih. Anda cuma perlu cari beberapa orang sahaja lagipun skim masih baru dan anda akan berada di atas katanya...
Yang dah jadi agen menikus, kena kejar dengan saudara mara, sahabat handai dan taulan nakkan duit balik. Sampai ada nak mengugut bunuh dsbnya. Dahlah duit habis, hubungan silaturrahim terputus, hidup dalam ketakutan dan semakin lama semakin melarat kerana pinjaman yang perlu dilunaskan...
Sifat tamak manusia menguasai, anda pun masuk dapat gula gula sebulan dua, bertambah percaya, bertambah pelaburan, ambil pinjaman, jual tanah, dabnya kemudian pulak cari saudara mara, sahabat handai dan taulan ajak menyertai... Tak lama kemudian habuk pun tarak, keuntungan yang dijanji dimungkiri, website dah tutup, penganjur entah kemana. Nak repot polis takut langsung tak dapat duit modal balik.Tinggallah harapan yang berpanjangannn... Anda telah disontot!



Wahai sahabat ambillah iktibar. Cek dengan Suruhanjaya Sekuriti, hubungi mereka bagi mengetahui kesahihahnya. Jadilah Pelabur Bijak.


MODUS OPERANDI GORES DAN MENANG...

Dia hampiri anda di pasaraya nak bagi hadiah percuma, kemudian suruh isi borang dan ada cabutan bertuah pula...
Dia datang rumah anda mengatakan mereka ada cabutan bertuah khas buat anda, anda cabut dan dapat hadiah terbesar kereta umpamanya...

Yakin, anda pergi bank, tabung haji dan PNB keluarkan duit ASB dan bagi pada mereka...
Sampai ke pejabat hadiah tiada diganti pula dengan hadiah lain yang kononnya mahal dan berharga walhal sebenarnya murah produk buatan China...


Tapi kena bayar duit sekian sekian untuk mendapatkan hadiah tersebut... Kena datang pejabat mereka seberapa segera bagi mengambil hadiah tersebut...
Datang seorang kawannya mengukuhkan cerita. Anda paling bertuah sbb orang lain cuma dapat hadiah kecil jer...
Sedarilah anda telah disontot!



Hindari skim cepat kaya, emel penipu juga gores dan menang!
DELETE JE EMEL DARI ORANG YANG TIDAK ANDA KENALI...

SIMPAN PASSWORD DAN PIN NUMBER BANK ANDA HANYA UNTUK DIRI ANDA!!!
Dia emel, ingin berkenalan, katanya dia dari England dan akan ke Malaysia tak lama lagi...
Dia emel katanya dia nak bagi hadiah yang bernilai Ribuan USD yang akan diposkan kepada anda...
Dia emel katanya ada wasiat yang bernilai jutaan ringgit anda boleh dapat...
Dia emel profilnya lelaki hensem dari Eropah sana... Katanya nak berkenalan, menjalin hubungan hingga ke gerbang perkahwinan...
Dia emel katanya dia nak bagi anda percutian ke luar negara...
Inilah antara modus operandi si con man kebanyakannya awang hitam untuk menipu anda. Termakan, duit dan tubuh boleh tergadai, dipenjarakan kerana menjadi keldai dadah dsbnya....
Dalam dunia tiada yang too good to be true... no free ride... Hati-hatilah jangan terkena kelak merana...




Hati-hati dengan semua ini. Pengetahuan dan kesedaran akan dapat mencegah kerugian.

atau

Dia telefon atau SMS mengatakan dia dari Bank Negara, Bank mahupun Bukit Aman mengatakan yang anda ada hutang yang belum diselasaikan atau dia emel mengatakan no pin dan password anda sudah expired dan perlu ditukar! Dia mengatakan kalau anda tak selesaikan hutang anda segera anda akan dijatuhlan hukuman, dihukum, disenaraihitam mahupun dipenjarakan... Kemudian mereka minta maklumat anda contohnya no ic, password, no kad kredit, no di belakang kredit kad, pin number dan sebagainya kononnya bagi tujuan pengesahan walhal mereka menggunakan maklumat ini untuk mencuri duit anda! Atau mereka menyuruh anda ke bank dan mendeposit duit bagi melunaskan hutang tersebut tersebut segera, hari ini juga supaya tindakan ke atas anda tidak dikenakan. Sedarilah dalam hal ini anda akan tersontot!


JAGA-JAGA SKIM FCPO

Dia datang mengaku Trader, Dealer mahupun Remisier
Dia datang bawa cerita gembira melabur CPO
Bermodal minima 10K
Boleh dapat jaminan pulangan tinggi setiap bulan katanya
Kepada Introducer ada 10% siap sedia
Yang pelik modal kena masuk dalam akaun personalnya... Kenapa yer? Ini sah salah di sisi BAFIA
Ada agreement segala
Yang pelik kalau boleh kaya cara begitu kenapa pulak minta dana dari pelabur?
Yang pelik dia tak tunjuk pula lesennya...
Saranan FY bukalah akaun atas nama sendiri, belajar daru mentor yang betul dan trade dengan bijak dan berhemah!
Hati-hati anda mungkin akan tersontot!



Sekian dulu buat kali ini.

Ikhlas,

FY
016 6667430
www.faizalyusup.net
Yop Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Vice President
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker
InvestSmart Roadshow anjuran Securities Commission

Seminar saham SUPER INVESTOR ini akan dijalankan beberapa lokasi terpilih di seluruh Malaysia mengikut tarikh yang ditetapkan seperti tarikh dibawah :

  • 30 APRIL 2016 – BANGUNAN LEMBAGA GETAH ASLI, KUALA LUMPUR
SEMINAR ADVANCE SUPER INVESTOR pakej 3 seminar dalam 1 yang menggabungkan;

  1. SEMINAR SUPER INVESTOR
  2. SEMINAR SUPERTRADER
  3. PERSONAL COACHING TRAIN THE SUPERTRADER
pula akan diadakan pada ;

    • 14 dan 15 MEI 2016 - HOTEL OCEANIA, KOTA KINABALU, SABAH

    TEMPAT ADALAH TERHAD..!!

    Sebagai peserta anda akan menerima ;

    FREE KIT MODUL PROGRAM
    FREE PEMBUKAAN AKAUN CDS l CDS ISLAMIK l TRADING l ONLINE PLATFORM
    FREE LIFE TIME MEMBERSHIP DI FACEBOOK
    FREE LIFE TIME KHIDMAT NASIHAT REMISIER 

    ******************* BONUS ***********************

    FREE KELAS ULANGKAJI SEUMUR HIDUP TANPA HAD
    FREE 3 EBOOK PELABURAN SAHAM
    FREE LIFE TIME MEMBERSHIP ( WHATSAPP MARKET UPDATE)

    *************************************************
    Jangan lepaskan peluang untuk hadir ke seminar ini kerana kami tak tahu bila kami akan ke tempat anda lagi.
    FIRST COME...FIRST SERVE...!

    CARA-CARA PENDAFTARAN : -

    (+) Melalui Online : Layari www.seminarsaham.com.my
    (+) Melalui SMS/Whatsapp : Hantar [Nama] [No. IC] [No. Tel] [Email][Lokasi Seminar] ke 60166641755 / 60122511755
    (+) Panggilan Telefon: Hubungi 60166641755 / 60122511755



    PERKHIDMATAN KAMI

    Buka Akaun CDS, CDS Islamic dan Trading

    Sediakan photocopy IC dan Penyata Bank boleh datang ke pejabat atau melalui pos. Berikan nama penuh, alamat dan no hp ke talian 019 3346570 untuk urusan melalui pos.

    Khidmat Nasihat Pelaburan Saham

    Remisier dan dealer dalam team FY sentiasa berada di pejabat setiap hari bersedia untuk membantu anda baik untuk menjalankan urusniaga pelaburan mahupun bagi tujuan mendapatkan khidmat nasihat pelaburan saham.

    Personal Coaching Pelaburan Saham

    Apapun andai anda ;

    Tak tahu apakah impak Currency, Komoditi dan Politik kepada pasaran,
    Tak tahu apakah tema pasaran samasa,
    Tak tahu samaada Bursa Malaysia sihat atau tidak untuk melabur,
    Tak tahu bagaimana untuk memilih saham yang menguntungkan,
    Tak tahu bagaimana untuk memilih saham pendapatan atau pertumbuhan
    Tak tahu samaada anda sesuai menjadi Trader atau Investor
    Tak tahu bagaimana untuk mengetahui saham mana yang patuh syariah,
    Tak tahu bagaimana untuk mengira EPS dan PE atau ratio syarikat,
    Tak tahu bagaimanakah strategi mengira saham,
    Tak tahu apakah strategi pelaburan nilai,
    Tak tahu apakah strategi dollar cost averaging,
    Tak tahu apakah strategi terbaik dan berkesan melabur saham, 
    Tak tahu membandingkan saham-saham dalam industri,
    Tak tahu analisa manakah yang terbaik FA, TA, RA, BA, QA dan lain-lain,
    Tak tahu impak rumors dan news kepada harga saham,
    Tak tahu nilai sasaran sesuatu saham,
    Tak tahu Indikator mana dalam Analisa Teknikal yang paling berkesan,
    Tak tahu strategi terbaik Analisa Teknikal dan Bursa Malaysia
    Tak tahu manakah platform online yang terbaik,
    Tak tahu timing terbaik membeli dan menjual saham,
    Tak tahu bagaimana nak screening saham,
    Tak tahu mengenai sindiket saham di belakang tabir,
    Tak tahu di mana nak cari maklumat-maklumat saham,
    Tak tahu itu dan ini dalam melabur di Bursa Malaysia...

    Jawapan kepada semua persoalan ini ada dalam sesi Personal Coaching FY!


    Personal Coaching live bersama FY, kelas FY dibuka SETIAP HARI waktu bekerja di The Curve, Mutiara Damansara. Dalam seminar ini pemilihan saham kaedah terkini IMANTAP serta TIMING yang betul akan dikongsikan. Inilah satu-satunya kelas personal coaching saham yang dibuka setiap hari waktu bekerja di negara ini.

    Selepas kelas ini kami JAMIN anda akan boleh menjalankan urusniaga jual beli saham dengan penuh keyakinan tanpa keraguan lagi. Kalau anda masih buta dan tak yakin melabur walaupun telah membaca 1001 buku saham atau telah menyertai 1001 seminar saham maka datanglah ke kelas personal coaching ini. Percayalah mata ada akan celik dan keyakinan melabur akan menjadi milik anda selepas kelas ini nanti! Itu FY janji!

    Anda cuma perlu menghubungi pihak kami bagi menempah slot anda. Saksikan testimoni peserta dalam video ini ;



    Sesi Personal Coaching bersama FY diadakan pada ;

     
    SETIAP HARI WAKTU BEKERJA
    Jam 9:30 pagi hingga 5:30 petang

    di Pejabat kami ;
    Kenanga Investment Bank Berhad
    240 Tingkat 2, The Curve
    Mutiara Damansara

    Untuk Semua Investor dan Trader di Bursa Malaysia Newbie mahupun yang 
    berpengalaman.
    Lunch disediakan.
    Yuran RM900.00 seorang untuk sesi sehari.
    Untuk membuat tempahan hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
    Emel : eizmar11@yahoo.com

    Jemputlah datang! Ia pasti berbaloi dan bakal menjadikan anda seorang pelabur yang bijak dan trader yang berhemah.

    Group FY di FB dan WhatsApp

    Pelabur yang membuka akaun dengan FY di Kenanga Investment Bank akan dapat menjadi ahli Group FY di WhatsApp dimana forum pelaburan dijalankan setiap hari.

    Woksyop Analisa Teknikal

    Seminar untuk Trader jangkamasa pendek yang ingin buat duit setiap hari di Bursa Malaysia dengan kaedah Analisa Teknikal. Meramal pergerakan harga saham dengan menganalisa carta pergerakan harga menggunakan indikator-indikator pasaran. Diadakan dari masa ke semasa. Nantikan pengumuman tarikhnya dalam blog ini.

    Seminar Saham Super Investors

    Seminar basic overview pelaburan saham yang lengkap. Dari pelaburan Primary Market kepada Secondary Market. Dengan pelbagai pencerahan, analisa, startegi, rahsia-rahsia dan banyak lagi bagi membuka horizon memulakan portfolio pelaburan di Bursa Malaysia.

    Kalau anda ;

    Nak tahu kedudukan Bursa Malaysia di mata dunia
    Nak tahu mengenai pelaburan saham sebagai alternatif pendapatan
    Nak tahu rahsia menjana pendapatan dari IPO Awam
    Nak tahu rahsia menjana pendapatan dari IPO di MITI
    Nak tahu rahsia menjana pendapatan dari Private Placements
    Nak tahu bagaimana sesuatu saham disenaraikan
    Nak tahu kenapa sesuatu syarikat ingin disenaraikan
    Nak tahu apakah kelebihan melabur saham
    Nak tahu apakah kategori saham-saham di Bursa Malaysia
    Nak tahu kepentingan indeks dan petunjuk pasaran
    Nak tahu kos menjalankan urusniaga saham
    Nak tahu settlement period Bursa Malaysia
    Nak tahu adakah menggunakan trading online atau remisier lebih baik
    Nak buka akaun CDS secara percuma
    Nak buka akaun CDS Islamik 
    Nak buka akaun Trading
    Nak tahu kepentingan Network kepada pelabur
    Nak tahu 6 langkah rahsia menjana keuntungan dalam pelaburan
    Nak tahu 15 garispanduan memilih saham
    Nak tahu software pelaburan saham yang terkini dan terbaik
    Nak tahu kelebihan kita sebagai pelabur

    Nak tahu itu dan ini dalam melabur di Bursa Malaysia...

    Layari www.seminarsaham.com.my untuk mendapatkan kandungan lengkap seminar mahupun keterangan lanjut.

    Saksikan testimoni peserta Seminar Super Investor dalam video pendek ini ;



     
    Ebook Investlah Percuma

    Dapatkan ebook Investlah bernilai RM100.00 setebal 134 ms secara percuma bila anda menghubungi pihak kami.

     
    Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO Awam
    Harga Promosi cuma RM60.00 sahaja.


    Ebook – Rahsia Buat Duit dengan IPO di MITI
    Harga Promosi cuma RM50.00 sahaja.

     
    HUBUNGI TEAM FY ;

    Persoalan Mengenai Memulakan Portfolio Saham Dan Membuka Akaun CDS ;
    Hubungi : En. Yasin Yunus - 019 3346570
    Emel : yasinyunus2714@gmail.com

    Persoalan Mengenai Seminar Saham ;
    Hubungi : Puan Azila Ismail - 012 2511755
    Emel : azilasmile@yahoo.com

    Persoalan Mengenai Online Trading Dan Menjadi Seorang Trader ;
    Hubungi : Sifu Zuhri Zain MSTA - 012 6290407
    Emel : muhammadzuhri@gmail.com

    Persoalan Asas Pelaburan Saham Serta Tempahan Personal Coaching ;
    Hubungi : En. Abdullah Ramzi - 017 3730513
    Emel : eizmar11@yahoo.com

    LINK PERKHIDMATAN KAMI ;

    Biodata Sifu Faizal Yusup
    http://www.faizalyusup.net/2014/05/biodata-faizal-yusup-fy-yang-terkini.html
    Apa Itu Saham?
    Pelaburan Saham Di Bursa Malaysia
    Saya Nak Melabur Saham Tapi…
    Pakar Rujuk Pelaburan Saham
    Kaedah Momohon Pink Form, IPO Awam, IPO MITI dan Private Placement
    Perbezaan IPO Awam Dan IPO MITI
    Ebook Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
    Soalan Lazim Mengenai Permohonan IPO di MITI
    Apa Itu Akaun CDS
    Membuka Akaun CDS
    Perkhidmatan Membuka Akaun CDS
    Panduan Membuka Akaun Online
    Panduan Mencari Mentor Saham
    Modal Permulaan Melabur Saham
    Pulangan Keuntungan Melabur Saham
    Memulakan portfolio pelaburan saham
    Onlne VS Khidmat Remisier
    Trader VS Investor
    Menentukan Status Syariah Saham 
    Strategi Pelaburan Saham
    Bermain Saham Secara Kontra
    Menjana Keuntungan Konsisten Dalam Bursa Malaysia
    Panduan Pemilihan Saham 
    Panduan Membeli Saham Penny Stocks
    Kejatuhan Mendadak Harga Saham
    Membaikpulih Portfolio saham
    Mencari Ilmu Pelaburan Saham
    Woksyop BTX - Online Trader
    Personal Coaching
    Seminar Saham Super Investor
    Testimoni Peserta Seminar Super Investor
    Seminar SuperTech Investor
    Seminar SuperTrader

    FOLLOW FY di Twitter – twitter.com/afaizalyusup
    ADD FY di Facebook - www.facebook.com/faizalyusupii
    SUBSCRIBE di www.faizalyusup.net bagi mendapatkan artikel-artikel TERKINI mengenai pelaburan saham.





    ' style='padding: 0; border: none;'/>

    Tiada ulasan:

    Catat Ulasan

    Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.