04 Disember 2009

Lawak Corner

Surat Seorang Student Kepada Ayahnya.


Ayah,


Ayah dengan mama $ihat? $aya berada dalam keadaan $ihat di $ini. $tudy $etakat ni $emuanya $tabil. $emester ni banyak tuga$an yang perlu dilakukan. Adik kena photo$tat banyak buku dan kerta$ kerja.


$etakat ni adik belum dapat balik lagi ke kampung $ebab ke$ibukan dengan pelbagai tuga$an. Bila dah tak $ibuk nanti adik balik okay.


Ayah janganlah ri$au pasal adik $ebab $emuanya okay dan mencukupi.


$ekian dulu,


Adik.


Surat Jawapan Ayah Kepada Anaknya...


Adik,


Untuk pengetahuan adik, kat kampung ni musim KEMARAU. Hujan jarang turun. Suasana KERING KONTANG. Mak kau pulak kebelakangan ni selalu sakit perut. SENAK katanya. Mama TAK ADA ni. Dia pergi jumpa ALONG kat BUKIT BERUNTUNG. Ayah pun nak pergi jumpa ALONG tapi Mama kau tak bagi. Dia suruh ayah jaga rumah sebab ayah baru cat rumah warna merah. Cat tak kering lagi.


Adik belajar rajin-rajin tau. TENGOKLAH kalau ada masa, kami akan datang jumpa adik naik bas lompat-lompat.


Sekian,


Ayah.


Tulisan,


Faizal Yusup


Email : greng70@yahoo.com
Facebook : Faizal Yusup
Blog :http://faizalyusup.blogspot.com
Revolusi Baru Kecemerlangan Diri!


PS - Anda suka blog ini? Tolong saya hebahkan pada semua rakan-rakan anda okay? Ada banyak manfaat untuk semua InsyaAllah.


Terima kasih…

' style='padding: 0; border: none;'/>

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.